Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zellergumó lefagyasztható? Ha...

Zellergumó lefagyasztható? Ha igen, hogyan készítítek elő?

Figyelt kérdés

Egy nagyobb zellergumót ritkán használok fel egyszerre, ezért gondoltam a maradékot felkockázom és elrakom a fagyasztóba. Mikor elővettem hogy beletegyem a levesbe, észrevettem hogy kicsit megsárgult-megbarnult és "fásodott".

Van valami technikája hogyan érdemes lefagyazstani hogy ne ez legyen a végeredmény? Vagy nem is érdemes fagyasztással bíbelődni?



#fagyasztás #zeller #leveszöldség #zellergumó #megfelelő tárolás #maradékok felhasználása
2020. okt. 9. 19:29
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Megpucolom felkockázom lezárható pakettba teszem
2020. okt. 9. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
blansírozni szokták a zöldségeket fagyasztás előtt.
2020. okt. 9. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Én csak simán megpucolom, négyfelé vágom, és 3 kockát elteszek a fagyasztóba. Még sosem sértődött meg tőle a bablevesem. :)
2020. okt. 9. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)


Van ötletetek, h miért barnulhatott-fásodhatott meg, vagy ez normális? (nem volt olyan régi)

2020. okt. 9. 21:17
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Azért barnul meg, amiért fagyasztás nélkül is megbarnul a felszíne, nagyon gyorsan oxidálódik. Ha egy vékony réteget levágsz róla, alatta ugyanolyan fehér, mint amikro felvágtad.

Megfásodni nem szokott, nem is tud, legfeljebb gumis lesz, ha elöször felolvasztod, utána készíted el. Ha még fagyottan teszed a forró ételbe, akkor olyan állaga marad, mint frissen.

2020. okt. 9. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Én is meghámozom, de nem kockázom fel, csak nagyságtól függően 2-3 darabra vágom és szorosan becsomagolom alufóliába. Aztán ebben a formában fagyasztom le.
2020. okt. 10. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Blansírozd, mint a #2 mondja.

Én több zöldséget is teszek így el kiló szám, felkockázom, (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, paszternák, zeller gumó, stb.) Lobogó forró vízbe rakod kisebb adagokban, újra forrástól számított 2-max 3 percig előfőzöd, majd a legjobb szűrőkanállal kiszedni, és jeges vízben sokkolni. (ha a jég macerás, a tiszta mosogatót engedd tele hideg vízzel) Ezt követően konyharuhára kiteríted száradni, s ha tálcán kiterítve fagyasztod le és zsákolod be, ugyanolyan pergős (nem tömbbe összefagyott) zöldséget kapsz mint a bolti, csak jóval olcsóbban mint a bolti. Tetszőlegesen keverékeket is készíthetsz belőlük fagyasztva, de tárolhatod külön-külön is. Főzőlevét levesekhez felhasználhatod mint ízfokozót, de számíts rá, hogy édes!... Ha ezek mindig vannak a hűtődben, rendkívül meggyorsítják egy leves főzés idejét, persze használhatod aztán franciasalátához, vagy párolt zöldségnek is, esetleg töltelékekbe. A kb 1x1 cm-es kockákkal ezek után 15 perces főzéssel kell számolnod.

2020. okt. 11. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
67%
#7 vagyok. A zöldségek (tiszta!) héját ha megfőzöd és leturmixolod elteheted adagokban fagyasztva vadas mártás alapnak. Csak fűszerezned és habarnod kell, ízlés szerint (ha nem vagy lusta) kevés karamellel színezheted. Ha meg ügyes vagy, akár már azzal együtt turmixolod.
2020. okt. 11. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, tanácsokat!


#7, mindenképp kipróbálom amiket írtál, nagyon hasznosnak találom. :)

2020. okt. 11. 00:27
 10/10 anonim ***** válasza:
59%
Nincs mit! #8 is én voltam! :)
2020. okt. 11. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!