Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bepácolt vastagabb marhanyak...

Bepácolt vastagabb marhanyak - szeleteket kb. hány óráig süssem (ú.n. fedeles kacsasütőben) - és milyen hőfokon?

Figyelt kérdés
2020. okt. 27. 09:57
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Fogj egy vastagaljú serpenyőt és hevítsd fel maximum lángon. egy kevés olajat szoktam beletelni és szelet vastagságtól függően 1-2 percet sütöm oldalanként a húst utána beleteszem a fedelesbe öntök hozzá ~3-4 dl Lager sört és ~1 órát sütöm 180-200 Celsiuson.
2020. okt. 27. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

Marhanyakat en nem csinalnam igy meg mint az 1-es irta … valojaban a markanyak pörköltnek es daralthusnak valo, ugy jo felhasznalni … de ha mar pacolt marhasult fedeles edényben, akkor olyan 140 fok kornyeken csinalnam es 6-7-8 oraig (lehetne kevesebb is a hofok, de az elkeszulesi ido annyival hosszabb).


Amúgy talalsz receptet, leirast es meg videot is a lassan keszult marhanyak cimszo alatt.

2020. okt. 27. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi!! Nekem van itthon Steffl és Dreher - valamint Edelweiss (búza). Melyik a jó - és mekkora jelentősége van annak, hogy alsóerjesztésű legyen? Mustáros pácban vannak még a szeletek, amikor serpenyőzöm, letörölgessem róla előtte a mustáros masszát? És milyen lenne az a verzió, amiben én gondolkodtam,hogy először (fedeles)kacsasütő, aztán a végén szárazon, fedő nélkül, hogy kérges legyen a felülete?
2020. okt. 27. 11:03
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
#2 Mivel szüleim szarvasmarha hizlalással foglalkoznak hidd el valamilyen szinten értek ahhoz amit leírtam. Egy jó nyakhúst nem pazarolnék el pörköltnek. Sajnos a hazai társadalomban szinte minden marha részt vagy ledarálnának vagy pörköltbe vetnének. A slow coocking sem egy rossz megoldás de bevallom őszintén nem kedvencem sütőben.
2020. okt. 27. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: Azért szoktam inkább lagert adni hozzá mert semlegesebb. Biztosan van olyan ale típusú például egy APA sör ami nem annyira komló hangsúlyos, hogy kiüssön az ételből a komlókeserűsége. Ne törölgesd le a húst kérlek. Sőt az edényt amiben pácoltad "kimoshatod" a sörrel és azt öntheted alá a kacsasütőbe.
2020. okt. 27. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi!! Szokott lenni közben - közben APA is, most nincs, van Dreherben világos és barna is, meg amiket írtam. 6-7-8 órám nincs (ha korábban kezdem, akkor lett volna. negyed 4 - kor jönnek, addigra kell egyenesbe hoznom (nagyon éhesek lesznek). Arccal a serpenyőnek (persze, csak képletesen szólva). Ha egy kicsit előbb elkészül, az nem baj....
2020. okt. 27. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:
2020. okt. 28. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!