Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vegán sajt (TUDOM, hogy NEM...

Vegán sajt (TUDOM, hogy NEM sajt, ne köss bele!) készítéséhez miért pont kesu kell?

Figyelt kérdés

Sok receptet végignéztem, mindegyikben kesut tesznek bele (egyebek mellett).

Ennek van valami konkrét oka és más olajos mag nem lenne jó, vagy egyszerüen csak ezzel kezdték, és ez maradt a megszokott?

Ha valaki tud erröl valamit, örülnék neki, ha megosztaná!


Elöre is köszönöm.



febr. 27. 19:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
8%

mi az a kesu?


mi az a vegán sajt?

febr. 27. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az íze miatt. Ezeknek a magsajtoknak abszolút nincs sajtíze, és talán a kesuíz a legkellemesebb. Én találtam receptet napraforgómagból is egyébként, és ott eleve azt írták, hogy bármilyen olajos mag használható, akár vegyesen is. De mindegyikkel más íze lesz. A napraforgómag a legolcsóbb szerintem, és a Tescoban lehet kimérve is venni. Tizedannyi kb., mint a kesu.
febr. 27. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

1-es: kesu:

[link]


Vegán sajt meg az, amit vegánok készítenek és amit sajtként lehet ételekbe felhasználni, mivel a vegánok semmiféle állati eredetü élelmiszert nem fogyasztanak, így tejtermékeket sem.


2-es: köszi az infót, naprafordós receptet eddig nem találtam, meg más magokból készültet sem, de ezek szerint ez csak véletlen.

febr. 27. 19:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

#3: én ezt a receptet követtem, ha jól emlékszem:

[link]

febr. 27. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
febr. 27. 19:59
 6/14 A kérdező kommentje:
Bocs, egy kérdés még hozzá? Ez valamennyire olvad melegítés hatására, vagy csak ízben/kinézetben hasonló?
febr. 27. 19:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
#6, én nem próbáltam megolvasztani, de szerintem nem olvadt volna. Nekem nem is olyan lett, mint a képen, hanem sötétebb barna. Ízre köze nem volt a sajthoz, de kenyéren tényleg nem volt rossz.
febr. 27. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért kesu kell, mert az az úgymond legpuhább olajos mag és beáztatva tényleg teljesen puha lesz és könnyen krémesíthető. Ezen kívül nincs túl erőteljes íze mint pl a mogyorónak.


Mondjuk mandulával is készíthető recept is van YouTube: zsenibogyó csatornán


meg láttam még vegán sajtos videót más magból a test and glow YouTube csatornán és egy szintén kesediós sajtos videót a Tasty YouTube csatornán, ott mindenféle különleges vegán sajtfélét is csináltak


sajtkrémet lehet tofuból is csinálni, bár ugye az nem olajos mag, nem tudom, hogy ehhez hogyan állsz.


Igazából az igazi sajtos ízt a sörélesztőpehely adja.


Remélem, azért valami hasznosat ki tudsz szűrni a válaszomból. :)

febr. 27. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Kösöznöm az újabb válaszokat.

Abban igazad lehet, hogy a kesu nem túl intenzív ízü, szerintem teszek egy-két kisérletet a különbözö magokkal.


Tofut meg egyéb szójatermékeket nem fugyasztok, nagyon rosszul türöm ezeket.

febr. 27. 20:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Most az új szenzáció a cukkiniből készített vegán sajt. De jómagam nem próbáltam.

[link]

febr. 28. 02:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!