Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A vaníliarúd használatakor...

A vaníliarúd használatakor mire kell odafigyelni, vannak-e praktikák, betartandó szabályok, akár a vásárlásnál, akár a felhasználás során?

Figyelt kérdés
Még soha nem használtam vaníliarudat, kizárólag vaníliás cukrot használok, de ki szeretném próbálni.

2021. márc. 4. 09:09
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Édesanyám egy nagyobb cukorkás üvegbe szórta a cukrot és 2 vagy 3 rudat beleszúrt (kb 1 kg cukor belefért), így állt a konyhaszekrényben, hamar átvette az aromáját a rúdnak,de ő bennehagyta és mikor már nagyon fogyóban volt, tett még hozzá cukrot, így a rudat folyamatosan felhasználta,ritkán vett újat.
2021. márc. 4. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Ha vaníliás cukrot akarsz készíteni vele, akkor bőven elég, ha csak a héját beleszúrogatod a cukorba (ahogy az #1 írja) - a magjait pedig előtte kikaparod, és csinálsz belőle valami finomságot. :) Vaníliasodót, vagy egyéb vaníliás édességet. A fő illat- és ízanyag a pici magokban és az azokat körülvevő nedvességben van. De a héjban is marad BŐVEN annyi, hogy a cukrot aromásítsa. Még ezzel is nagyságrendekkel finomabb lesz, mint a vanilincukor, ami egy mesterséges aroma.


Vagy csinálj vanília esszenciát alkohollal, amiből aztán mindig egy keveset tudsz használni a különféle sütikhez.

Rengeteg recept van fenn a neten erre, pl. itt is egy:


[link]

2021. márc. 4. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Egy éles kiskéssel hosszában bevágom (csak annyira, hogy az alsó része ép maradjon), majd ugyanennek a késnek az életlen oldalával kikaparom a magokat. A mennyiség ételtől függ. Van, hogy csak egy rúd harmadát használom (pl. kevert süti, lekvár, gyümölcsleves), van, hogy az egészet (pl. tortakrémhez). Amikor kiürül egy rúd, beteszem a vaníliás cukorhoz (1 kg-s zacskót veszek, így abba befér, de sima cukorból is így lehet házilag vaníliás cukrot készíteni), hogy még aromásabb legyen a cukor.

A magok nagyon ragadnak, ne lepődj meg. Szerintem nem kell semmire figyelni, egyedül annyit tapasztaltam nemrég, hogy ha tejbe teszed és úgy forralod, a hőről való levétel után még hűteni kell kevergetéssel, különben ahogy bőrösödik a teteje, a vanília magok beletapadnak.

2021. márc. 4. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
72%
Első, véletlenül adtam közepes értékelést hasznos helyett, bocsánat. :( Olyan picik ezek a gombok, telefonról sajnos előfordul.
2021. márc. 4. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
85%
Nempara, nem az ertekelesert irom, hanem mert jol esik 😉
2021. márc. 4. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!