Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Törpeharcsát hogyan pucoljátok?

Törpeharcsát hogyan pucoljátok?

Figyelt kérdés
Én legelőször fejbeszúrom mindet, hogy elpusztuljon, majd lecsípem a 3 tüskét egy kutyaköröm-vágóval. Ezután leforrázom 80fokos vízzel (csapba, vagy köműves-szitára kell tenni) Nyugi, nem, nem fog ennyitől megfőni! Majd késsel/gumikesztyűben seperc alatt lekapirgálom róla a bőrt, letöröm a fejét, a tüskés csontját és a hátúszótüske maradványát (a fejét külön gyűjtöm halászléhez) a fejletöréssel egyúttal ki is belezem, így 2 perc alatt konyhakész a kopasz törpehús, nem lesz semmi se trutyis, a laposfogóval se kell hősködni a nyálkás bőrét letépkedvén. Nem probléma az sem, ha 100-200 db van, sőt! Apraja is teljesen sima ügy ezzel a technikával. Így elsősorban a bő olajban-zsírban (klasszik olajsütőben) történő sütéshez lesz tökéletesen előkészítve.

2021. jún. 11. 02:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én sóval szoktam pucolni, gyorsan megvan nagy mennyiség is, és még a bőre is megmarad, amit én pl kifejezetten szeretek ha sütve van.

A tüskéket levágva egy vödörben jó alaposan besózom, nem kell sajnálni. Jól összeforgatom. Ha kisebb mennyiség van, akkor kicsit tovább kavarom kézzel, utána egyesével leöblítem, és semmi nem marad rajta.

Ha több van, akkor miután átforgattam, engedek rá vizet. Ezután egy külön erre a célra vásárolt wc kefét fogok az akkus fúróba, majd ezzel kavarom át a vödröt (vagy épp tejes ládát). A halakat átszedem tiszta vízbe, átforgatom kézzel, és kész is, jöhet a következő adag. Egy "adag" megvan pár perc alatt, maga a tisztítás (belezés, fejlevágás) gyorsan megvan.

2021. jún. 11. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Leforrazom es a bor egyben lehuzgato mint a nyulrol.
2021. jún. 11. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
65%
Mi régen ha jól emlékszem ecetes vizbe tettük őket
2021. jún. 11. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Az ecetes víz nekem nagyon nem jött be, nem végez jó munkát és hát az ecetszagot se felejtsük...


Viszont sokáig én is csak sózással csináltam, de nagyon macerás a forrázással összevetve. Viszont füstöléshez illetve akkor, ha halnak kell kinéznie, ezután is sőzásos módszerrel csinálom. A késes lekapirgálás után dörzsis mosogatószivacsal is átmegyek rajta. Ettől mindenki a fejéhez kap, ha látja, de ha nem akkor csal csodálkozik, hogy lehet ennyire szépen megpucolni egy halat...


Ha fejbeszúrás után hagyom fél órát a sóban, gyönyörűen kivérzik és szép fehér lesz a húsa, sokkal esztétikusabb, vállalhatóbb.


Ugye kinek mit jelent a megtisztítani... nagyon eltérő igényszintek vannak, a legtöbb ember amúgy sem lát túl a paprikáslisztes ropigyártáson és a halászlén.

2021. jún. 11. 13:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!