Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zselatin fixszel hogy tudok...

Zselatin fixszel hogy tudok dolgozni?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy torta receptet, zselatint használ a krémbe, én pedig még sosem használtam zselatint.


A recept szerint beáztatja pici vízbe a zselatint, áztatás után megmelegíti (gondolom, hogy felolvadjon), majd egy szintén meleg tejszínes-csokis kombóhoz keveri.

Ez eddig oké.


Na most, én az istennek se kaptam sima zselatint, csak ilyen fixet:

[link]


Ezzel meg tudom ugyanezt csinálni? Rögtön a csokis-tejszínes trutyihoz keverjem, vagy bár áztatni nem kell, vízzel keverjem el előbb, hogy homogén legyen?

Nem fog összeugrani az egész attól, hogy a csokis cucc, ha nem is forró, de meleg lesz? Mivel ugye itt kifejezetten írja a zacsin, hogy melegítés nélkül. Szóval nem baj, hogyha meleg krémbe használom?



#torta #zselatin #Mousse krém
2021. aug. 25. 09:55
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Kicsit hagyd hűlni, meleg legyen a krém, de ne forró, abba mehet bele direktben. De ebből a zselatin fixből kb kétszer annyi kell, mint a normál zselatinból.
2021. aug. 25. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Nehéz kiszámítani mennyi kell bele ,ha lágy a krém nehéz orvosolni.

Jobb a sima por zselatin én azzal dolgozok.

Sparban vagy nagyobb helyeken van

2021. aug. 25. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

2, Elvben van, gyakorlatban nincs, Intersparban (is) voltam tegnap.

De írtam is, hogy azért ezt vettem, mert nem találtam mást. Nyilván jobb lenne a porzselatin, már csak azért is, mert írtam, hogy nem értek hozzá, receptet követni könnyebb, mint hozzáértés nélkül rögtönözni.


Egyébként a mennyiséggel nem lesz gondom, a recept 4 g-os zselatinadagokat ír egy-egy adag krémhez, erre a fixre meg az van írva, hogy egy csomag 5 g-nak felel meg, szóval simán zacskónként dolgoznék vele.


Az én félelmem inkább az, hogy egyrészt feloldódik-e rendesen, mivel nem folyadékba, hanem a tejszínnel kevert olvadt csokiba megy, másrészt meg hogy valamennyire muszáj, hogy meleg legyen a csokis cucc, mert hát ugye melegben olvad, és annak kell maradnia, hogy híg, önthető legyen. Szóval hogy ne ugorjon össze vagy álljon darabokba vagy valami.


(Anyós járt egyszer úgy valami joghurtos tortával, hogy csomókba állt neki a zselatin, ilyen pici átlátszó kockák-csomócskák lettek, a joghurtos cucc meg híg folyós lett, és nem is szétesett, hanem szétfolyt a torta. Na most mivel nekem több réteg krémem lenne ebben a tortákban, ha sikerülne, ez nagyon nem lenne szerencsés.


Ezért tettem fel a kérdést, mert persze, ha necces ezzel dolgozni, akkor inkább a nyakamba veszem a várost, és kerítek valahol, minthogy kidobott pénz legyen az egész torta.)

2021. aug. 25. 13:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Dehát ez is por. Egyszerűen beleszórod a krémbe, miközben felvered és kész. Ezzel a legkönnyebb dolgozni.
2021. aug. 25. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Elkezdtem közben a sütit, az első adag krém már pihen a hűtőben. :) Majd kiderül, mi lesz belőle.
2021. aug. 25. 17:34

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!