Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A csokoládén kívül milyen...

A csokoládén kívül milyen ételt lehet még temperálni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 12. 20:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A temperálás a latin temperare szóból, melynek jelentése: mérsékelni, finomítani, beállítani. A gasztronómia világában jelenti az egyes italok, ételek hőmérsékletének beállítását felszolgálás előtti hőmérsékletre, (pl. pezsgő, vörös bor). Használjuk még a csokoládé kristályszerkezetének kialakítására is. 42-43 °C-osra melegített csokoládét kb. 32 °C eléréséig keverik, alvadási próba után használják fel.
2021. okt. 12. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
24%
Fondán
2021. okt. 12. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!