Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készititek a rakott...

Hogy készititek a rakott tésztát,hogy szaftos legyen?

Figyelt kérdés
ápr. 24. 01:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%

Szaftos attól lesz, ha több rajta a folyékony (nedves) hozzávaló, mint amennyit a tészta be tud szívni.

Ha megírnád, hogy milyen rakott tésztát szeretnél készíteni, többet tudnánk segíteni.

ápr. 24. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:
Csak dinsztelt hús,tejfel +tészta. Nem is szaftosnak szeretném,csak ne fuladjuk bele..
ápr. 24. 07:18
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

Nem érthetö, mit értesz a "ne fulladjunk bele" alatt, gondolom, nem magatokra pakoljátok, másként meg nincs értelme.


Ha azt akarod, hogy jó legyen a tészta, akkor ne tegyél bele sok húst, a megpárolt húshoz keverj valamennyi tejfölt, és úgy tedd a megfött tésztára, a hús szaftjából meg önts valamennyit a tetejére, ami majd leszivárog, akkor nem lesz száraz

ápr. 24. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal több tejföl kell bele. Mert ha azt hiszed hogy pont jó, azt a mennyiséget még be fogja szívni a tészta.


Az is segít ha szinte szetfozod a tesztat hogy kevesebb nedvesseget tudjon utolag beszivni

ápr. 24. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
6%
A sok tejföltöl ugyan szaftosabb lesz, cserébe rengeteg zsír kerül bele, nehezen emészthetö és rengeteg kalória lesz benne.
ápr. 24. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 Paul Atreides ***** válasza:
100%
Sokkal több folyékony anyag kell rá (tejföl, joghurt, krémsajt, skyr, tejszín) vagy épp ki mit rak bele, mint mondjuk egy rakott zöldéges (pl brokkoli, zöldbab, káposzta) ételbe. A tészta sokkal jobban felszívja, mint a rizs és a zöldség. Éppen ezért, ha azt gondolod, hogy 1 nagy pohár elég akkor használj másfelet és tegyél még alá egy kis vizet is hozzá (1 dl-t kb).
ápr. 24. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
90%
Én besamelt szoktam főzni.
ápr. 24. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
12%
rakok közé desznyózsírt
ápr. 24. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
23%

Hiába főzöd a ragut szaftosra a tészta felissza sutés közben.

Besamell jó lehet vagy ha bolognai némi liszt kell bele.

Tejföltől nem lesz szaftos mert hő hatására megszilárdul.

ápr. 24. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
90%
Egyszerű! Sok szafttal. Persze ez függ attól is, hogy a tészta mennyire van megfőzve és hogy mennyi szaftot vesz fel a későbbiekben.
ápr. 24. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!