Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nincs cukor nélküli...

Gungasam kérdése:

Miért nincs cukor nélküli vegyes savanyúság recept a neten? Egyáltalán hol lehet ilyen recit lelni?

Figyelt kérdés
vegyes vágott savanyúságot készítünk itthon, vagy 5 kilót.A gond, hogy nem akaródzik megcukrozni, hiszen nem édességet hanem savanyúságot akarunk a húsos ételekhez vagy krumplistésztához...Némely receptben hihetetlen mennyiségű cukrot adnak a keverékhez...40 dekánál kezdődik egy 5 kilós tételhez és csak feljebb megy...

2021. okt. 17. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Amibe cukor kell, az a salata ... a savanyusagot fermentaljak, ahhoz meg egyenletes meleg kell (es egy kis napsutes).
2021. okt. 17. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

-A savasságot ellensúlyozni kell, különben kb. ehetetlenül rossz lesz.

-A cukor egyben tartósít is, mesterséges édesítővel több tartósítószer kell.


De ha nem felel meg a hagyományos recept, és határozott elképzeléseid vannak, nem értem, mi gátol?!

Fegyvert tartanak a fejedhez, hogy kizárólag receptből csinálhasd meg?!

Ha el akarod hagyni a cukrot, hagy el. Mi akadályoz benne?

Hagyd ki, és kóstold meg, milyen.

Ha édesebb kell, tegyél bele édesítőszert.

Erre a középső csoportos unokahugom szerintem másfél perc alatt jönne rá.

Tudod mi a problémád, tudod hogy kéne kezelni... nem értem, hol akadsz el.

2021. okt. 17. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Nem véletlenül nem találsz. Minden vágott vegyes savanyúságba kell cukor is, mert ha csak ecetes, nem ellensúlyozza az ecet erősségét. De ha így szeretnéd, akkor hagyd ki a cukrot/édesítőszert.

Bár a helyedben 5 kiló savanyúságot nem rontanék el ehetetlenre.

2021. okt. 17. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Kérdezö: ettél már üveges savanyúságot bárhol is? Ha igen, akkor ezek közül melyiket tartottad édességnek? Mert ezekben is mindben volt cukor, csak eddig nem tünt fel, nem vetted észre, mert nem kiérezhetö.
2021. okt. 17. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ugy birom mikor ugy csinalnak mintha mereg lenne a cukor
2021. okt. 20. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem tartom a cukrot méregnek. A savanyúságot úgy képzelem el, hogy cukor nélkül is , sőt cukor nélkül jobban eláll. Mert a cukor indulhat erjedésnek. Ha fermentálódó típusú savanyúságot (sav. káp) készítenék akkor nem kell bele cukor és talán ecet sem, ha magától megsavanyodik.
2023. okt. 8. 13:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Rendesen fogyasztunk cukrot, teában, kávéban , süteményekben, sőt például még a paradicsomlevesben is. 3-an vagyunk és heti 1 kiló cukor elfogy. Pláne ha a nejem süt egy almás lepényt vagy ilyesmit.
2023. okt. 8. 13:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Az erjesztett savanyúságokban tényleg nincs sem cukor, sem só, ott a zöldségekben lévö szénhidrát bomlik le, és keletkezik sav, illetve közben a keményítö egy része cukorrá alakul.

Az eltett - ecetes - savanyúságokba kell cukor, mert egyébként az íze nem lesz élvezhetö, az ecet túlságosan "csak" savanyú, hiányozna belöle az édes íz. Egyébként a benne lévö cukor nem erjed, mert az ecet megakadályozza, ha megromlik valami, az a zöldségféléken (meg az üvegen) lévö szennyezödés miatt.

De ha ennyire nem akarsz cukros savanyúságot fogyasztani, készíts magadnak otthon csak ecettel. Rövidesen rájössz, hogy miért szokás beletenni a cukrot.

2023. okt. 8. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!