Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Több mint fél kg nem túl...

Több mint fél kg nem túl friss kenyérből mit készíthetek?

Figyelt kérdés
Bundás kenyér, meleg szendvics és pirítós - on kívül?
2010. szept. 9. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
kenyérfelfújtat...felkockázod, kivajazott tepsibe teszed, fűszeres, tojásos tejjel leöntöd...sajtot a tetejére és kisütöd
2010. szept. 9. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:

Ha hagyod a szabad levegőn teljesen megszáradni akkor kenyérmorzsát darálhatsz belőle. Jól jön a legközelebbi panírozásnál.


Egyébként máskor a kenyér "megpunnyadását" megelőzheted ha teljesen frissen, felszeletelve lefagyasztod. Amikor kell kiveszel pár szeletet a fagyóból, és néhány óra alatt kiolvad, teljesen olyan lesz mint ha friss lenne. Mikróval nem érdemes gyorsítani mert megszívja magát a saját nedvességével, időt kell neki hagyni és akkor jó lesz.

2010. szept. 9. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Bundás kenyér? Vagy teljesen megszáritod, szeletben hagyod. Én arra szoktam használni hogy rászedem az olajból keemelt rántott dolgokat, nem papirra.
2010. szept. 9. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Bocs figyelmetlen voltam,bundás kenyér storno.
2010. szept. 9. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Fasírtot például, be kell úgyis áztatni vízbe.
2010. szept. 9. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

- krémlevesre pirított kenyérkockát készíthetsz

- fasírtba belegyúrhatod

- zsemlegombócot készíthetsz belőle "hamisan" (csak annyi különbséggel, hogy zsemle helyett kenyérkockát dolgozol bele :) )

- gyerekkoromban sokszor ettük meg a maradék szikkadt kenyeret tejjel leöntve és cukrozva, ha nagyon jól ment, akkor kakaóporral vagy fahéjjal is megszórva. Nagyon finom!

2010. szept. 9. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A kenyeret beáztatod vízbe.

1 nagyobb fej hagymát olajon megfonnyasztod,egy nagyobb edényben.

a hagymához teszed a jól kifacsart kenyeret,

3 egész,nyers tojást,

bors,vegeta,petrezselyemzöld,pici pirospaprika.

Az egészet jól kikevered,én a botmixerrel szoktam,nagyon gyors.

A tepsit kicsit kiolajozod,beleteszed egyenletesen a "kulimászt", 180 fokon,kb 30-40 perc alatt megsütöd.

Isteni " süti" !

Egyébként ez a töltelék,amit a csirkecombba is tesznek.

Ezt vasárnap a húslevesbe úgy főzöm bele,hogy folpackba csavarom,és a lobogó levesbe dobom.Isteni a húshoz,zöldségekhez. Lagzikban ettem régen ilyet.

Jó étvágyat ! Próbáld ki !

2010. szept. 10. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!