Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell rántottát csinálni?

Hogy kell rántottát csinálni?

Figyelt kérdés
2022. máj. 15. 14:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
4 tojcsit felütsz, aztán villával habosra felvered, mintha tejszínt vernél fel. Ha úgy érzed, teszel hozzá ízlésednek megfelelő sót, fűszereket, kolbászt, parizert, paradicsomot. Én pl. zabpelyhet is szoktam hozzá tenni egy-két kanálnyit. Utána a serpenyőbe, olajat, zsírt, vagy vajat teszel, ahogy te szereted. Mikor felolvadt, utána beleöntöd, és mikor már nem folyós akkor kész.
2022. máj. 15. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Feltöröd, felvered, kavargatva megsütöd, sózod, borsozod. Kész.
2022. máj. 15. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Ja igen kavargatni kell közbe azt nem írtam, köszönöm szépen 2-es.
2022. máj. 15. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
2022. máj. 15. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
21%
WC-zés előtt, nem árt letolni a gatyát, tudtad?
2022. máj. 15. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
75%

Én fejenként 2-3 tojást szoktam, egy pici kis tejjel, sóval borssal felverni (nem kell habosra, csak egyenletes legyen).


Forró serpenyőben, olajon megpirítassz egy fej vöröshagymát, ha üveges mehet bele a feltét (szalonna, pritamin paprika, gomba, kolbász, ami van)


Ha gombát teszel bele, alaposan süsd át, mert ha leve marad, szürke lesz a rántottád.


Ha átsült, egy kis por paprikát rá, és már eheted is.

2022. máj. 15. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
64%

Én is nagyjából úgy szoktam ahogy a #6 írja.

Felütöm, felverem, bele pici só. Kevés zsiradékon megpirítok amit épp kívánok bele-vagy amit találok otthon-kolbász, szalonna, paradicsom, paprika...majd megy rá a tojás. És kevergetve megsütöm.


A pirospaprikaszórás-ötletet pedig köszi :) Tudom, hogy szoktak, hogy passzol hozzá, de most meg is kívántam ahogy olvastam.

2022. máj. 15. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk én pont tojást nem teszek bele, ez nálunk nem szokás.
2022. máj. 19. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 Cater ***** válasza:
37%
Neked anyád sem tud?
2022. máj. 20. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
50%
Fogsz egy megfelelő méretű serpenyőt. Felteszed a gázra tartalék lángon, majd a serpenyőbe teszel néhány szelet bevágott szalonnát és lassan kisütöd a zsírját. A szalonnát helyettesítheted mással is vagy olajat öntesz bele. Amíg készül a szalonna addig felszeletelsz vagy felkockázol vöröshagymát, de ne túl kicsire, mosol tojást. A tojást felverheted (mint pl.: a rántotthúshoz) de nem muszáj, azonban nagyobb adag esetén érdemes vagy legalább egy tálba feltörni a tojásokat. Ha elkészült a szalonna akkor kiveszed a serpenyőből és beadod a hagymát, majd néha fakanállal megkevered egészen addíg amíg üveges nem lesz a hagyma (nem égett). Tipp.: amíg készül a hagyma addíg adj hozzá sót. Ha kész a hagyma adzs hozzá tojást, feltekered a gázt és kavarod amíg el nem készül. Teával ajánlom.
2022. máj. 21. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!