Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Torta készítésnél mi ez?

Torta készítésnél mi ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok,


Videókban látom, hogy amikor készítik a tortát, a piskóta lapokra valamit öntenek, mielőtt a krémet rá teszik. Mi lehet ez? Tej? Mi célt szolgál?


Melyik az a hab amivel jól lehetne díszíteni, S nem esik össze rögtön?


Köszönöm


2022. jún. 20. 18:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen tortánál láttad?
2022. jún. 20. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Szinte az összesnél amit pl: instán látok.
2022. jún. 20. 18:14
 3/12 anonim ***** válasza:
11%
Tejszínhab
2022. jún. 20. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
3: ahogy írtam, öntik a krém ráhelyezése előtt.
2022. jún. 20. 18:25
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

Javaslom, hogy ne random insta receptek alapján próbálj sütni.


Valszeg vmi alkholols lével locsolják be, hogy szaftosabb legyen.


Móni süti weboldalán nézz - na azok tuti torták. :)


És inkább ne használj hulalát meg hasonló műanyag cukrászhabot. Mert ugyan nem esik össze, de kb. mint a purhab. :-DDD

2022. jún. 20. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
... amúgy instán kinek az oldalán nézed ezeket?
2022. jún. 20. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
5. Bocs a tejszínhabot a díszítésre értettem. A két piskóta közti folyadék meg vagy tej, vagy valami likőrféleség lehet
2022. jún. 20. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

7, tejszínhab azonnal összeesik sajnos


6, random amiket kidobál az üzifalon. De ha találok belinkelek egyet. Némelyik olyan szépen díszített torta.


5, hulalát sose veszek, valami főzött díszítő krémre gondoltam, vagy kitudja. Ezt a Móni oldalát megnézem, köszönöm

2022. jún. 20. 18:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Az amerikaiak eszméletlen vastag tésztát készítenek nagyon vékony krémmel, pláne ha formatortat, vagy nagyon magas tortát készítenek. Ezt próbálják cukorszirupos locsolassal ellensulyozni. Simán ki lehet hagyni, ha a tésztát ketté vágod és több krémet teszel bele.
2022. jún. 20. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

Cukorszirup, ahogy a 9-es is írja. Így érik el, hogy ne legyen száraz a vaskos tészta (ami amúgy nem valódi piskóta általában, hanem kevert tészta).

Azért is szokták, mert az amerikaiak által kedvelt egyszerű buttercream is olyan testes, hogy csak megül a tésztán, és képes akár száraz hatást kelteni, így kiegyensúlyozottabb a nedvesített tésztával. Ha nem tömör vajas krémet csinálsz, hanem pl főzött krémet, vagy mousse-t, akkor biztos, hogy nem lesz szükséged belocsolásra.

2022. jún. 20. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!