Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lecsó készítésnél mit rontok el?

Lecsó készítésnél mit rontok el?

Figyelt kérdés
Ha lecsót főztök akkor az alapanyagokat (hagyma,paprika,paradicsom) egyszerre dobjátok bele, vagy fokozatosan?-én először a hagymátot kicsit megrottyantom zsiradékon,utána következik a paprika,azzal is kicsit összerottyantom, és végűl teszem bele a paradicsomot, amit elötte leforrázok, hogy leszedjem a héját. mindíg puhára sikerűl,kicsit roppanósabbra szeretném bepozicionálni.-hol hibázok?

2018. jún. 26. 13:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%

Egybe rakom fel,paradicsom héja finom.

Esetleg a félidő után a pirospaprikát.

Olajon és zsîron egyaránt.

Kevés vízzel

Ha a villa átmegy a paprikán ,már zárom el a gázt.

" Ne legyen száraz,de tocsogos se"

2018. jún. 26. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
Egyszerre szoktam felrakni és azonnal sózom is.más füszert nem teszek bele..
2018. jún. 26. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
80%

Túl főzöd, nem kell sokáig főzni, akkor roppanós marad. Miután a paradicsomot is beletetted, már nem sokáig kell főzni, főleg ha jó lédús, nyári paradicsom van benne. Még a fedő alatt is fő tovább miután lekapcsoltad alatta a gázt, ezért oda kell figyelni, hogy mikor veszed le a tűzről.

Amúgy én is úgy csinálom mint te, bár előszőr olajon szalonnát pirítok és ebbe megy a karikára vágott hagyma, azt megpárolom, megy bele a paprika, kicsit átkeverem és már adom is hozzá a paradicsomot.

2018. jún. 26. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
Pont úgy csinálom ahogy te, csak a paradicsomot nem forrázom előtte.
2018. jún. 26. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
#6-azért forrázom le, mert úgy jön le a héja.
2018. jún. 26. 14:47
 6/15 anonim ***** válasza:
39%
A lecsóba a paradicsomot nem kell előtte leforrázni. Ott rontod el!
2018. jún. 26. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
#14 azért forrázom le, hogy lejöjjön a héja! ezt egy receptes honlapon olvastam még annak idején, mikor először készítettem lecsót.-talán azért alakult ki hogy a paradicsomot utoljára teszem hozzá,mikor a hagyma meg a paprika már osszefött egy kicsit.
2018. jún. 26. 15:27
 8/15 anonim válasza:

Nálam hagyma, paradicsom és végül a paprika a sorrend.

Kell, hogy kis leve legyen a cuccnak, mire belerakom a paprikákat, különben lesül és nem szabad leforrázni a paradicsomot!

2018. jún. 26. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
63%

"14" vagyok. Pedig a lecsó úgy jó, héjastul. Télire elrakva szokták lehúzni a héját (üvegesre gondolok), mert amikor előveszed, és újra főzöd, akkor tényleg összepöndörödik a héja.

Megcsappantak a válaszok. Vajon miért? :))

2018. jún. 26. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
90%

Mindenki máshogyan csinálja a lecsót, de ez nem baj. Nekem szétfőtt, száraz, jól megsült, paprikát csak nyomokban tartalmazó lecsó kell, úgyhogy én úgy csinálom :)

Mivel a hagymának meg kell sülnie, így először azzal kezdem. Amikor már kezd szépen pirulni, de még nem kész, jön a paprika, majd a paradicsom. Én nem héjazom, valahogy sosincsenek zavaró kunkori héjak benne. Utána esetenként sokáig kell főzni, mivel el kell vesztenie a sok vizet és utána kerül bele a tojás, hogy az szépen barnapirosra sülhessen, ne főjön, mert az nekem borzalmas. De van, aki levesen eszi a lecsót, az is egy érvényes fajta.

Plusz egy ideje teszek bele cukkinit és répát is valamikor, a répát szeretem roppanósabban, de a cukkininak sem árt.


Ha te roppanósabbra akarod, akkor nyilván rövidebben kell főznöd. S persze a puha paradicsom sose lesz roppanós, ez csak a többire vonatkozhat, illetve a keményebb paradicsomokra, azzal már alig főzd.

2018. jún. 26. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!