Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tuti csoki bevonat olvasztott...

Tuti csoki bevonat olvasztott csokiból?

Figyelt kérdés
Nekem SOHA nem sikerül. Megosztanátok a titkokat, trükköket, praktikákat? Ezúttal aszalt gyümölcsöket szeretnék étcsokiba mártani. Olvasztáskor a csoki mindig olvadás után szivacsos lesz és olyan állaga lesz, mint a pillecukornak. Ha keverek hozzávalamit, akkor nem szilárdul meg. Próbáltam vízzel, vajjal, tejjel, tejszínnel, soha nem lett az, hogy lágy olvadt, kenhető csoki, ami aztán könnyen fényesre szilárdul. Ha tudsz valamit, ne linket küldj, ÍRD Le! Köszi

2022. aug. 29. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Milyen csokit használsz?

Az, hogy szivacsos legyen, az nagyon furán hangzik. felhabzani is akkor szokott, mikor már égni kezd.

Először is, próbáld jó minőségű csokival, ne a legolcsóbb vackokkal (már ha eddig ezeket használtad).

Másrészt vízgőz fölött olvaszd, ne közvetlenül.

Aszalt gyümölcsökhöz legjobb, ha csak egy picike olajat teszel a csokihoz, hogy adjon neki egy kis fényt meg rugalmasságot; tejszín meg ilyesmi nem kell, azoktól krémesebb lesz. Az olaj mennyisége az kb 1-2 tábla csokihoz egy kávéskanál maximum.

2022. aug. 29. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Feltehetöen eleve rossz a csoki.

Jó minöségü étcsokit kell venni, másrészt tényleg vízgöz fölött olvaszd fel (a csokis edény ne érjen bele a vízbe, csak a göz melegítse), de lassan. 100 g csokihoz tegyél 1-2 teáskanál napraforgó olajat, vagy esetleg ugyanennyi teavajat (margarin nem jó)

2022. aug. 29. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Jó minőségűt szoktam, de nem vízgőz fölött, simán a lángon melegítettem. Ez lehetett a baj?
2022. aug. 29. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
Gőz fölött melegítsd.... Egy csomó blogon le van írva hogyan kell.... MEgolvasztasz egy adagot gőz fölött, és fokozatosan adagolsz hozzá még kemény csokit, hogy ne melegedjen túl. Mert az sem jó... Temperálás a kulcsszó...
2022. aug. 29. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehetett az a baj, igen. Mindenképp próbáld meg gőz fölött, a csokit csak így érdemes.
2022. aug. 29. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A sima láng a baj. Vagy vizgoz folott csinald, vagy mikroban 300-400 watton es 30 masodpercenkent megkeverve.

Hozzatenni semmit sem szabad aminek viztartalma van. A vajnak is van.

En olajat vagy kokuszolajat szoktam kb 1 teaskanallal az egy tablahoz. Kokuszolaj azert jo mert melegen folyekonyabb, konnyenb vele bevonni dogokst. De amint megszilarsul a csoki, a kokuszolaj olyan homersekleten mar szilard. Ugyanez napraforgoolajjal kicsit lagyabb



Illetve am8kor szivacsos, akkor olajat tudsz probalni, az megmentheti. De az se mindig.

2022. aug. 29. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Gőz fölött melegítsd a csokit, vizet soha ne adj hozzá, csak olajat/zsíros dolgot. Ha fényes csokit akarsz, akkor ott már ügyelni kell a hőmérsékletre, ennek utána kell nézni és gyakorolni.
2022. aug. 29. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!