Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Létezik még jó sütőmargarin?

Létezik még jó sütőmargarin?

Figyelt kérdés
Ára egekben és csontszáraz lesz a pogácsa tőle.
2022. szept. 9. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Használj vajat. Azzal tuti siker.


Nem éri meg ócska margarinokkal kísérletezgetni.

2022. szept. 9. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
férjem laktózérzékeny
2022. szept. 9. 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
#1: Ja, csak már aranyárban van az is :-/
2022. szept. 9. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
90%
Szerintem a Rama jó minőség, csak nem a legolcsóbb. Mi mindig ezt vesszük és nekünk bevált.
2022. szept. 9. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
47%
Amennyi laktóz a vajban van, attól semmi baja nem lesz... 80+% tejzsír, a maradékban lehet egy kis fehérje, laktóz...
2022. szept. 9. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
csak tudom mitől lesz baja :D
2022. szept. 9. 19:50
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

Van laktózmentes vaj is!!


[link]

2022. szept. 9. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

A laktozmentes vajnál is limit van, mivel a szervezet x laktozegységet tud megemészteni, a laktózmentes termékekbe a laktózt lebontó enzimet rakják bele

de nem az volt a kérdés hogy akarok e vajat használni

2022. szept. 9. 19:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

attól szárad ki ha kevés benne a zsíradék. tehát mindig 70 vagy magasabb zsítartalmút válassz

sós sütikhez pl pogácsához meg mehet a sertészsír. jobb is lesz tőle és árban kb ugyanott van

2022. szept. 9. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
83%

A laktózérzékenységet meg lehet kerülni kis mennyiségü laktóz bevitele esetén laktáz tablettával, esetleg érdemes megpróbálni.

A legtöbb süteményfélében eleve nincs sok vaj, hogy a laktóz problémát okozzon általános esetben, de lehet, hogy a párod extrém érzékeny.

Viszont pogácsába tehetsz sótlan sertészsírt is (régen mindig ezt használták, mert zsír "volt", a vaj meg nem volt megfizethetö), illetve próbálkozhatsz esetleg kókuszzsírral is, az is hasonlóan viselkedik, mint a vaj/margarin.

Illetve létezik a tisztított vaj is, ez mindenféle fehérje és laktóz mentes, csak a tiszta zsiradék van benne.

Jó minöségü maragarint nem ismerek, amivel sütni is lehetne.

2022. szept. 10. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!