Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Na most akkor a piskótába...

Na most akkor a piskótába kell sütőpor, vagy nem ?

Figyelt kérdés
Az egyik recept szerint kell, a másik szerint meg nem.

2022. szept. 13. 18:53
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Ebben nincs.

[link]

2022. szept. 13. 18:54
 2/19 anonim ***** válasza:
93%
A receptek ilyenek; vannak variációk.
2022. szept. 13. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
68%
ha valaki jó piskótát készít, akkor azt a tojás megfelelően megemeli és nem kell bele. ha valaki nem biztos a képességeibe akkor szokott sütőport tenni, hogy egy picit biztosan megemelkedjen. a sütőportól viszont legtöbbször púpos lesz, a szódabikarbóna jobb
2022. szept. 13. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell. A piskóta attól lesz könnyű, hogy levegőt juttatsz bele, mikor felvered a tojást. Amikor kikeverted a tésztáját, nagyon gyorsan a meleg sütőbe kell tenni, nehogy a levegőbuborékok összeessenek. Ez a titka.
2022. szept. 13. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
Tudtommal nem kell, a fehérjéből vert hab emeli fel. Ez a klasszikus recept, de vannak más variációk.
2022. szept. 13. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell , habbá kell veretni magas formába tölteni, előmelegitett sütőbe speciális hőfokon jell betenni, ne nyisd ki min 15 percig meglesni mert lelappad .
2022. szept. 13. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A kérdező kommentje:
A fehérjét minden esetben külön fel kell verni , vagy sütőporos esetében egyben maradhat a tojás ?
2022. szept. 13. 19:21
 8/19 A kérdező kommentje:
Életem első piskótáját próbálom. Már annyi mindent kipróbáltam, de ez még sosem volt. (egy pasi) :)
2022. szept. 13. 19:24
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

van többféle recept. a hagyományos értelemben vett piskótához amiben csak tojás, liszt és cukor van, fel kell verni. sokan raknak bele zsíadékot, ezek pl tortákhoz alkalmasabbak, azokban néha egyben hagyják. de azokat is külön nagyon jól felverik. tehát egész tojás de azt is habosra, kétszeres térfogatra felverik. így lesz levegős. ha abszolút nincs fleverve a tojás, azon a sütőpor se segít. valamennyire levegős lesz, de nem olyan mint egy piskóta


itt egyébként elég jól elmondja: https://www.youtube.com/watch?v=Vgd3BGzq07Y

2022. szept. 13. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 A kérdező kommentje:
Meggyet szeretnék a tetejére tenni. Úgy olvastam, hogy be kell lisztezni a szemeket, hogy ne süllyedjenek le. De mit csinálja a meggy levével, keverjem bele a tésztába ?
2022. szept. 13. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!