Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehetséges, hogy a (sütőpor...

Lehetséges, hogy a (sütőpor helyett) szódabikarbónával készített piskótának egészen jó íze van?

Figyelt kérdés
Mondják, hogy ha nem teszünk mellé valami savasat, nem lesz jó íze, márpedig mi nem tettünk. Viszont fontos volna, hogy önmagában is nagyjából kifogástalan legyen a tészta íze és állaga. Én nem érzem, hogy bármi gond lenne vele, de igazam lehet-e (ha más fogja kóstolni)? Lehetséges, hogy tényleg jó lett, kifinomultabb ízlésűnek is? Túl magas nem lett, de az természetesen nem olyan nagy baj, az kompenzálható. Köszönöm!

2021. dec. 5. 23:02
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Olyasmire gondolok, mint például a disznó esetén: magam nem érzem, hogy az ételnek “disznóíze” van vagy “gusztustalan” íze lesz tőle valaminek (például ismerősöm nem tudja megenni a disznózsírban sült tojást). Ezért szeretnék biztosra menni, nehogy ne “érezzem ki” belőle ez esetben a rosszat (ha van).
2021. dec. 5. 23:18
 2/12 anonim ***** válasza:
65%

Ízérzékelés kérdése. Én sajnos nagyon nem vagyok jóban a szódabikarbónával készült sütikkel, kiérzem belőlük, akármilyen finom is volna egyébként. De vannak sütőpormárkák is, amelyek számomra hasonló mellékízt adnak a sütiknek.


Viszont ha nektek ízlik a végeredmény, igazából csak az fontos. Szóval igen, lehet, hogy számotokra egészen jó ízű lett a piskóta.

Ahány ház, annyi szokás meg ízlés, így nem is mérvadó, ha másnak nem tetszik. Fogyasszátok egészséggel és jó sütögetést!

2021. dec. 5. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Akkor jó úton jársz, mert a piskótába sem sütőpor sem szódabikarbóna nem kell. Csak tojás, cukor és liszt.
2021. dec. 5. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem mertem anélkül csinálni. De pont olyasmire gondoltam mint kockázat, amit az 1. írt. Reggel akkor kell készíteni egyet ilyesmik nélkül, mert “ajándékba” lesz, bármily furán is hangzik. Van valami praktika, hogy jó legyen úgy? Köszi!
2021. dec. 5. 23:49
 5/12 A kérdező kommentje:
Oh és első, mennyire zavaró vagy kiábrándító ez a mellékíz?
2021. dec. 6. 00:00
 6/12 anonim ***** válasza:
29%

Én úgy szoktam, hogy ahány tojás annyi kanál cukor annyi kanál liszt.


Tojás + cukor egyben jól meghabverőzöm. Nem választom szét a fehérjét.


Ha már kemény a hab (tehát ne folyjon, sokáig verd ha szükséges) hozzákeverem a lisztet és mehet a sütőbe.


Nekem mindig nagyra nő.

2021. dec. 6. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
45%
Ja és az elején forró sütő, aztán 10-12 perc után enyhén visszább lehet venni a hőfokon.
2021. dec. 6. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
Ó és az elején 10 percig semmiképp se nyitogasd a sütőt, hogy nézegesd mert attól lelapulhat.
2021. dec. 6. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
45%
Finom
2021. dec. 6. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi!
2021. dec. 6. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!