Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kelt tésztát mikor szokás...

Kelt tésztát mikor szokás lefagyasztani?

Figyelt kérdés

Jamie Oliver pizzatésztájáról van szó. Elvileg fagyasztható. Az eredeti receptet nem tudom hogy írja, de a nosalty-n írta valaki, de nem tudom hogy amikor bedagasztottam a tésztát közvetlenül utána, vagy hagyom megkelni és csak utána teszem fagyasztóba.

Illetve amikor kiveszem, hagyom kiolvadni és utána kel még a tészta? Vagy hogyan? Sosem fagyasztottam még ilyesmit.


Valaki tud segíteni?


2022. szept. 23. 18:41
 1/3 anonim ***** válasza:
81%

A dagasztás után, kelesztés elött. A kiolvadás során megkel, elöre nem kell és nem is érdemes keleszteni. Viszont tovább tart a kelés, mert elöször fel kell melegedni a tésztának.

Érdemes kinyújtva fagyasztani, úgy gyorsabb lesz a kelesztés.

2022. szept. 23. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első írja

Ha van hely a fagyasztóban én is nyújtva fagyasztanám. Vagy akár nyujtva, megpakolva mint egy mirelit pizza

2022. szept. 23. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
51%
Dagasztás, kelesztés, formázás, fagyasztás a sorrend nálam. Kiengedni pedig a hűtőben szoktam, onnan mehet a sütőbe
2022. szept. 24. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!