Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért megy össze a hurka...

Miért megy össze a hurka sütés közben? Valamint miért jön ki a kása belőle? Mit tegyek hogy jó legyen?

Figyelt kérdés
2022. dec. 13. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

Miért megy össze? Mert tele van zsírral és kisül belőle.

A minőségi hurka nem megy össze, mert eleve főzve van.

Kiszakadás:

Elmondanám neked, hogy én az összes létező javaslatot már kipróbáltam.

Szurkáltam, nem szurkáltam, zsíroztam, hűtöttem, szobahőmérsékletre melegítettem, kis láng, közepes láng, nagy láng, lefedve és csupaszon, víz alá, vagy szárazon és gőzöm nincs, mi a titok.

Ha 1x valamelyik nem megy szét, legközelebb azzal a módszerrel csinálom, a következő már szétmegy.

Szerintem kizárólag attól függ, hogy eleve milyen anyagarányokkal, milyen bélbe készítik el.

Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni!:(

2022. dec. 13. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
25%
Fogpiszálóval meg kell szurkálni, meg én benne is hagyom, aztán sütés után húzom ki belőle azt a kB négy fogpiszkát, persze annál többször megszúrom
2022. dec. 13. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én pont imádom a kijött, pirult részt, már azt is megtettem, hogy leszwdtem a belet és úgy sütöttem meg! 😋
2022. dec. 13. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek van sülési vesztesége, a hurka is veszít vizet is, és zsír is sül ki belőle, nyilvánvaló, hogy összemegy. A "minőségi" is.

Igaz, hogy az összetevői meg vannak főzve, de ettől a sütés közben még bőven tud vizet veszíteni. És mivel viszonylag zsírosabb dolgok vannak benne, zsír is sül ki belőle, az, hogy egy szalonnás rész meg van főve, bőven nem jelenti azt, hogy abból kifőtt volna minden zsír, az a hőmérséklet nem is alkalmas arra.


Ami a szétmenést illeti, az tényleg érdekes téma.

" eleve milyen anyagarányokkal, milyen bélbe készítik el."

Ez nagyon igaz. És ebbe az arányba az összes cucc víztartalma is vastagon beleszól!

Mivel hogy alapvetően a gőz feszíti szét a belet.

Erre találták ki, hogy meg kell szurkálni... jó vicc, ha feszül a bél, olyan, mint ha egy lufit szurkálnál, az a szúrás mentén fog kihasadni.


Igazából a bélnek van egy természetes vízáteresztő képessége, ezt ki lehet használni, letakaratlanul betenni a hűtőbe pár napra, hagy száradjon, úgy veszít egy kis vizet, és kevesebb gőz termelődik majd benne.

Sütni pedig lassan kell, ami messze nem garantálja, hogy ne menjen szét, de kicsit növeli az esélyeket! :D

"

2022. dec. 13. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

3-mas! (4-es vagyok)


Az nagy helyzet, hogy okoskodok itt, meg nyilván próbálok segíteni, meg elmondani, amire már rájöttem, de az az igazság, hogy én is ugyanúgy csinálom, mint te! :D


Párszor már sikerült szétdurranás nélkül megsütni, de őszintén szólva, a belet akkor is csak pirultan eszem meg, márpedig a hurka alakja miatt, az igazi jó pirult rész csak nagyon kis felületű. A két oldalán két csík. És az is vagy összejön, vagy nem.


Úgyhogy valamikor hagyom a fenébe az egészet, lehúzom róla a belet, szétlapítom teflonban a tölteléket, jól lepirítom, és úgy eszem! :D

Csípős, káposztával töltött almapaprikával!

2022. dec. 13. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!