Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet finom rizsát...

Hogyan lehet finom rizsát csinálni?

Figyelt kérdés
Az enyém mindig olyan "papír" ízű és összeáll, mint a malter. Valamit rosszul csinálok, vagy az alapanyagtól függ?
2023. jan. 3. 09:22
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
58%
Drága rizst kell venni (Jázmin, Basmati) és egy kicsit le kell pirítani, mielőtt felengeded vízzel és megfőzöd.
2023. jan. 3. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/40 anonim ***** válasza:
22%
Arborio rizst kis zsíron előbb átpirítasz, majd felöntöd 1 dl forró húslevessel. Állandó kavargatás mellett elfőzöd, majd újra 1 deci. Addig ismétled amíg el nem készül.
2023. jan. 3. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/40 anonim ***** válasza:
34%
Van esetleg egy magasabb fedhető üvegedényed, ami befér a mikróba?
2023. jan. 3. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/40 anonim ***** válasza:
64%
Vegyél egy rizsfőzőt pár ezer forintért, és 15 perc alatt, úgy hogy hozzá sem kell nyúlnod kapsz tökéletes rizst...
2023. jan. 3. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/40 anonim ***** válasza:
31%
Mi húsleves levével szoktuk felönteni, nagyon szeretjük. Kissé ragacsos lesz, de nem annyira, hogy ez zavaró legyen
2023. jan. 3. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/40 anonim ***** válasza:
80%

Milyen ízre számítasz egy rizsnél?

A rizs íze attól függ, hogy milyen ízű folyadékban főzöd meg.

Egész életemben no name "B" rizst vettem, amit éppen lekaptam a polcról és kifogástalan, finom rizseket főzök.

Gyakorlatilag megpergetem zsiradékon, 1,5-2x-es vízzel/húslevessel (mikor mivel) felöntöm, sózom, összekeverem, lángelosztón kis lángra teszem, lefedem és magában készre teszi a dolgát. Nem kevergetem, nem piszkálom.

Pergő, de nem száraz lesz.

Ha nem szereted a rizs ízét, készíts más köretet, millióféle van.

2023. jan. 3. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/40 anonim ***** válasza:
77%

Én zöldségleves kockát, sót és borsot szoktam hozzá tenni, így nekem ízlik.

Olajon megpirítom szárazon, majd felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, megfűszerezem és forrás után lefedve rotyogtatom tartalékon 10-15 percig (nem szabad kavarni). Ezután elzárom a gázt, felkeverem a rizst, majd lefedem és pihentetem legalább 10 percig, hogy párolódjon még.

2023. jan. 3. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/40 anonim ***** válasza:
79%

Olajon megpirítok 1 bögre rizst (kb 2 perc) majd ráöntök 2 bögre vizet. 3 teáskanál delikát, fél teáskanál só, pici bors. Egészen addig főzöm, míg már csak puffog, szinte alig látni rajta nedvességet. Ekkor lezárod alatta a gázt, raksz rá fedőt, de ott hagyod a meleg rózsán. 15 perc után leveszed a fedőt és összekavarod egyszer.

Sima Spar Budget A minőségű rizst szoktam venni. Nem olyan pergős, mint a jázmin, vagy a Basmati, de jóval olcsóbb és finom is.

2023. jan. 3. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/40 anonim ***** válasza:
87%
Na, pont most vettem le tűzről, épp hogy leültem. Kis olajon kevergetem a rizst, hogy kicsit kifehéredjen, felöntöm 2X annyi vízzel, aztán dobálok bele amit épp akarok, most éppen kis fagyasztott zöldségkeveréket, egy leveskockát, petrezselyemet. Amikor lefőtt annyira a víz, hogy kilátszik a rizs teteje akkor leveszem és, fedőt rá és hagyom vagy 20-25 percig minimum. Kavarni egyszer sem kavarom, miután felöntöttem vízzel, csak miután megpárolódott! Mindig jó!
2023. jan. 3. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/40 anonim ***** válasza:
39%
Basmati, megsozva. Ezt aztan kevergerheted, szet nem megy. Olajon piritsd meg, kis so. Utana dupla vizzel ontsd fel, fedo ra, kevergesd neha. Papirize sem lesz. ;-) Ha mar nincs rajta viz, huzd le a fozolaprol es hagyd allni, meg mindig fedo alatt - puhulni min. 20 percet. Tejberizsnel nem mukodik, oda risotto rice kell.
2023. jan. 3. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!