Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Marhacsontlevesből kifőtt...

Marhacsontlevesből kifőtt zsírt leszedve a tetejéről lehet használni sütéshez?

Figyelt kérdés
cupákosabb csontot vettem.

2023. febr. 17. 09:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
Hogy merült fel, hogy nem?
2023. febr. 17. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
60%
Lehet, és még tápanyagokban is gazdag.
2023. febr. 17. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
Faggyúban sütni, én nem ajánlom.
2023. febr. 17. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Serpenyőben sütni nem célszerű, mert a benne maradó folyadéktól agyba főbe spriccelni fog. De tepsiben sütésnél hozzáteheted, azt úgyis többségében lefóliázzuk az elején.

Főzésnél viszont simán teheted egy pörkölt vagy egyéb alá.

2023. febr. 17. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
3. Pont emiatt a faggyú dolog miatt merült fel bennem a kérdés, valamint meg hogy nem hallottam marhazsírban főzésről, ellenben a sertészsírtól, amit szinte mindenbe használnak a mindenevők.
2023. febr. 17. 10:27
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

#5

Ha a húslevesed nem lett faggyúízű, akkor a zsírja sem lesz az.

2023. febr. 17. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

Láttál már bármelyik üzletben étkezési marhazsírt, birkazsírt?

A marhacsontokból kifőtt, leves tetején úszó zsiradék, persze nem tömény faggyú, és a mennyisége is kérdéses, nem tudom mit akarsz sütni benne.

Faggyú, víz, kollagén keverék, amiben nehéz bármit is sütni, legfeljebb párolni lehet.

Bajod nem lesz tőle, legfeljebb faggyú íze lesz az ételnek, amit abban az elegyben párolsz

2023. febr. 17. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
7. Elég semleges íze van a zsírnak és közepesen szilárd kidermedve. Kb. mint a libazsír. Levesnél érzek hidegen kis mellékízt, kb. mint a csirkeláb levesnél. De melegen finom a leve.
2023. febr. 17. 11:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#8

Nézd, én nem szoktam kidobni, ahogy a kocsonya zsírját sem. Neked viszont azt mondanám, hogyha kétségeid vannak, vagy nem jó érzéssel ennéd meg, akkor inkább kuka, minthogy egy fazék vagy tepsi komplett kaját ne jó gusztussal egyél meg!

2023. febr. 17. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
94%

Tehát csirkeláb ízű... az a kollagén.

Kocsonyásító anyag, fehérje, de nem zsír.

Kollagénben nem lehet sütni.

Nem haszontalan a leszedett keverék, fel lehet azt használni, csqk arra nem alkalmas, hogy kizárólag abban süss húsokat, plusz zsír hozzáadása nélkül.

2023. febr. 17. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!