Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet elérni hogy a főtt...

Hogy lehet elérni hogy a főtt rizs a hűtőbe téve másnapra ne egy nagy rizs tömbbé álljon össze?

Figyelt kérdés
Vagyis hogy már hidegen is pergős maradjon?
2023. febr. 23. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
63%
Ha bő vízben főzöd, mint a tésztát, leszűröd megfelelő szűrővel, (rengeteg keményítő és nyomelem a főző lében van, én nem önteném ki), vízzel leöblíted, pici olajjal összekevered, tuti nem fog összetapadni.
2023. febr. 23. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én először kevés olajon kb. 5 percig kevergetve párolom, utána kétszeres mennyiségű forró vízben, alacsony hőfokon főzöm meg tető alatt. Így ha kicsit össze is állt a hűtőben, villával könnyen szét tudom szerezni.
2023. febr. 23. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2. voltam: Szemezni, nem szerezni :D
2023. febr. 23. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Ha kész a rizs kavard fel úgy pergős marad.Hűtőbe esetleg csak akkor áll össze ha sok vízzel öntöd fel vagy esetleg zsírral készítetted.
2023. febr. 24. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Esetleg szemenként?
2023. febr. 24. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!