Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig szoktátok a kenyeret,...

Andi80018 kérdése:

Meddig szoktátok a kenyeret, zsömlét keleszteni, mennyi az ideális?

Figyelt kérdés
Nekem elég tömör lesz állandóan, még kenyér liszttel is. 1+1 órát kelesztem, kézzel gyúrtam.

2023. márc. 13. 15:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogy létezik a gyors kovász is, amitől jobb lesz az állaga a kenyérnek, zsemlének. Majd azt is kipróbálom, egyelőre még elég tömör a történet. :-)
2023. márc. 15. 18:27
 12/13 anonim ***** válasza:
2023. márc. 15. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
Én télen a fűtetlen, 10 fok körüli garázsba teszem ki kelni a már megformázott kenyeret a kocsi tetejére, vagy egy polcra este. És reggel sütöm meg. Most olyan séfkovászom van, ami 8 óra alatt nő a három-, négyszeresére a konyhapult 22 fokos hőmérsékletén. Éppen jó a kenyérnek a 12 óra kelés a hűvösben.
2023. márc. 17. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!