Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Savanyú (nem romlott) zöldbab...

Savanyú (nem romlott) zöldbab levest/főzeléket hogyan lehet feljavítani?

Figyelt kérdés
A szüleim mostanában nagyon savanyúra főzik a zöldbabot, de nekem az nem ízlik. Néha adnak üvegben egy adagot későbbre, amit vagy az irodában megeszek vagy amikor itthonról dolgozom. Nem együtt élünk, szóval abba nem tudok beleszólni, hogyan főzzenek, nekik így jó. Szeretnék enyhíteni a savanyúságán valahogy.
2023. márc. 28. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem krumplit főzz bele, vagy hígítsd fel tejjel, vízzel...
2023. márc. 28. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
24%

Mi lenne, ha magadnak főznél és akkor nem kellene feljavítgatni a szüleid főztjét, ami nem ízlik ?

Csak egy opció, persze lehet mínuszozni ....

2023. márc. 28. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Attól még lehet hogy főz, viszont abban is túlszaladhat az ecet, ha valaki tudja, mi az ellenszere, írjon, engem is érdekel. Én utánanézek és kiírom majd.
2023. márc. 28. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
2-es, főzök, képzeld, csak amikor a szüleim túl sokat főznek, szoktak belőle adni nekem is, mert náluk nem fogy el, nem szokták meg, hogy csak két emberre kell főzniük több év után sem. Ment a mínusz, szívesen, ugyanis ez nem volt hasznos válasz.
2023. márc. 28. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ami segíthet, ha fözöl bele krumplit - a levét külön kiszeded és abba fözöd bele, utána meg összeöntöd és vársz vele pár órát, hogy kiegyenlítödjön az íze.

De fözhetsz bele tésztát is, vagy leszüröd a babot és friss levet készítesz hozzá, vagy a meglévöt felét meg sima vizet teszel vissza.

2023. márc. 28. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
87%

Egy - lehet, hogy hülye - ötlet a fözelékhez: használd fel rakott zöldbabnak. Alulra tedd a bab felét, rá rizst, húst, ahogy szoktad, a tetejére a maradék babot a levével együtt.

Levesnél meg fözhetsz egy sima zöldséglevest, és azt öntsd össze a zöldbablevesel, így valószínüleg a savas íz enyhébb lesz. Az egyetlen gond, hogy dupla adag levesed lesz.

2023. márc. 28. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos tippeket, végül a krumplit alkalmaztam, illetve találtam a fagyasztóban egy kis adag füstölt sonkát, meg tettem hozzá babérlevelet, így egész jó lett. De a többit is megjegyzem, majd variálom, ha megint rám sózzák a többletet. Nem akarom megsérteni őket, biztosan változott az ízérzékük, és nem veszik észre, de kidobni sem akarok ételt.
2023. márc. 28. 19:02
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon egyszerű: cukor. Alapvetően szoktam cukrozni főzésnél a babot és a borsót. (Sózni és ízesíteni is.)


34/F

2023. szept. 14. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!