Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Használtok sütőport a bőr...

Használtok sütőport a bőr ropogósra sütéséhez?

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam, hogy a sütőporral bedörzsölt bőrös csirke még ropogósabb lesz tőle. Nektek bevált a módszer? Más fajta húsokhoz is használjátok?
2023. aug. 17. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
EZ komplett hülyeség, semmi értelme. A sütöpor gyakorlatilag lúg, amitöl ugyan ropogós nem lesz, de inkább árt, mint használ az ételen
2023. aug. 17. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Nem használunk.
2023. aug. 17. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A sütőpor erre nem alkalmas, vagy zsiradékkal kenegesd, vagy szokás sörrel is bekenni - célszerü ecsettel vinni fel a bőrös részekre.
2023. aug. 17. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Viszonylag gyakran sütök bőrös húsokat (csülköt és társait, amik egy kicsit bonyolultabbak egy csirkénél) de soha nem kenegettem semmivel. Mégis finom ropogós a bőr, miközben még csak nem is kemény. A sütőporos verzióról meg végképp nem hallottam.

Ha ropogós bőrt szeretnél, annak van egy sütési technikája, amihez nem árt a gyakorlat.

Megfelelő ideig kell a húst minimális víz (0,5 dl) hozzáadásával sütni/párolni omlósra, majd amikor ez megvan, akkor kell rápirítani.

A "főtt" bőrt lehet csak pirítani, minden egyéb módszerrel csak sápadt, nyúlós lesz, vagy megég.

2023. aug. 17. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ahogy az utolsó leírta. A pirítás során pedig ne sajnáld a hőmérsékletet a hústól.
2023. aug. 17. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora hülyeséget még nem olvastam,sütőporral.

Magas hőmérsékleten ropogós lesz

Malacot szokták a bőröset mézes sörrel kergetni.

2023. aug. 17. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Sok helyen írják pedig a módszert. A kenegetés megvolt és nagyjából működik is, annyi a bánatom, hogy a mostani lakásban hagyományos gázsütő van, légkeverés vagy grillezés nélkül. Gondoltam, ezzel a trükkel talán egyszerűbb a kívánt állag elérése.
2023. aug. 17. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A "sok helyen írják" szerintem egy forrásból indul és sokan azt másolják, csak éppen ettöl még nem müködik. Ahogy a 3 és a 4 írta, úgy tökéletes lesz, gázsütöben is. A légkeverés eleve nem optimális, mert így könnyen kiszárad a hús, a grill meg megint csak luxus, viszont könnyen megég.
2023. aug. 17. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyen írták: azaz EGY helyen, amit a többi oldal átvett, mert milyen trendi, csak semmi értelme.


De ha neked jó kesernyés húst enni, egs :D

2023. aug. 19. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!