Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tudnátok írni alaplé recepteket?

Tudnátok írni alaplé recepteket?

Figyelt kérdés

2023. szept. 2. 00:16
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Nem. Google.
2023. szept. 2. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Jellegét adó csont vagy nyesedékek.Vöröshagyma, fokhagyma,zöldfűszerek,némi vegyes zöldség só.
2023. szept. 2. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Wossala Rozina insta oldalán vannak sztorik alaplé témában. Én az alapján csináltam.
2023. szept. 2. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
94%

Én általában hagymával, fokhagymával, póréhagyma fehérjével, zellerrel, karalábéval, sárga és fehér répával, brokkoli törzsekkel, csontokkal, paprika csumával, kicsit nyomott paradicsommal kezdem.


Ezeknek van egy dobozom a frigóban, ahova szépen megmosva, felaprítva összegyűjtöm a nyesedéket zöldség pucoláskor.

Pl a hagyma belső héját, ami picit barna picit zöld, és megenni nem jó, de a hagymahéj szép színt ad a levesnek.

A fás részeket, kicsit már petyhűdt zöldséget, a sültek csontos részeit, zöldborsó héját, szalonna bőrt, egyebeket.


Ezeket ha kb egy-három kiló ilyen összegyűlt, felrakom egy nagy 5-10 literes kondérba, borssal, sóval, babérlevéllel, szerecsendióval, római köménnyel, kurkumával és sok vízzel felrakom főni 3-4 órára.

Aztán leszűröm, a sűreje kuka, a leve alaplé. Általában töményebb, mint egy húsleves leve, de nem baj, fel lehet önteni, mint egy házi leveskockát.

2023. szept. 2. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
81%

Nálam nyesedékből készül. Ha sok zöldséget előkészítek pl repa, paprika, karfiol, zeler, karalabr akkor alap9san kegmosom es repa meg karalabe meg zeller hej, illetve paprika csumaja gyulik a fagyoban. Ha van egy nagylabosnyit megy labosba, hozza egesz bors, par felbevagott fokhagyma es egy felbevagott hagyma. Sozni nem szoktam, hanem alaple felhasznalasnal amihez hasznalom attol fuggoen.

Szoval fedo alatt 1 orat fozom, utana szurom es kinyomkodom a zoldsegnyesedeket es kuka. Levet megtartom ez a zoldsegalaple. Husos vagy csontos alapleveket tovabb kell fozni.



Ha egy konkret recept kell akkor varga gabor aprosef tarkonyos csirkeraguleves receptjenel be van linkelve egy alaple recept is

2023. szept. 3. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!