Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szeretnék csülköt egyben...

Szeretnék csülköt egyben megsütni. A kukoricasör, vagy a barnasör jobb hozzá hogy jó ropogós legyen a bőre?

Figyelt kérdés
Mindkettőt írták ugyanis :-)
2023. szept. 7. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenféle sör nélkül is ropogós lesz, amikor puha, attól kezdve a kisül levével kell gyakrabban megöntözni.
2023. szept. 7. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Endr 72 ***** válasza:
100%
Ez esetben teljesen mindegy. Lassan kezd sütni,és ha már puha,akkor nagy lángon pirítsd a csülköt. Mehet alá a sör, azzal locsold. De nincs jelentősége hogy az milyen.
2023. szept. 7. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
24%
Érdemes előfőzni. Természetesen nem teljesen készre. Mintha húsleves készülne, az egész csülköt oda kell tenni főni, só, egész bors, egy fej egész hagyma. Félig megfőzni, ne essen szét(!), tepsibe tenni, leönteni zsírral, és sütőben sütni. Itt aztán lehet sörrel locsolni. Lehet mellé tenni nyers hasáb burgonyát, ekkor lesz Pékné módon. Puha, és ropogós lesz.
2023. szept. 7. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A barna sör jó hozzá, de inni. Staropramen pld.
2023. szept. 7. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
36%
A 3.-as voltam. Veled ellen tétben én már sütöttem csülköt. Égesd el úgy ahogy akarod, jó nagy lángon, kívül megég, bármivel locsolod, belül meg nyers marad. De én vagyok a hülye, hogy próbálok a saját(!) tapasztalatommal segíteni. Jó étvágyat! Kösz a lepontozást.
2023. szept. 7. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

3-as/5-ös: (nem a 2-es vagyok), de SOHA nem fözöm meg a csülköt sütés elött, ilyet az csinál, akinek fogalma sincs, hogy kell rendesen elkészíteni.

Ha fözöd, az ízanyagok jó része a lében marad, a hús meg íztelen(ebb) lesz.

Normálisan úgy szokás, hogy csak egész kevés (1-2 dl) folyadékot teszel alá, lefedve alacsonyabb höfokon párolod, amíg megpuhul, utána erösebb fokozaton sütöe, amíg piros és ropogós lesz.

A csülök pékné módra meg nem annyiban különbözik, hogy teszel mellé krumplit - ebböl is látszik, hogy nem sokat értesz a szakácskodáshoz!

2023. szept. 7. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én múlt héten sütöttem kemencében csülköt, éjszaka egy főzött páclében állt, aztán egy kis páclével leöntve, lefedve sütöttem, időnként meglocsolva, majd lefedés nélkül, szintén locsolva. Sört nem használtam, nagyon jó ropogós lett a bőre
2023. szept. 7. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!