Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tegyek ha túl sósnak...

Mit tegyek ha túl sósnak érzem a hordós káposztát?

Figyelt kérdés
A télire eltett hordós fejes káposztát túl sósnak érzem, 3 hete tettem el. A konyhába tárolom, hogy hamarabb érjen meg. Szép tiszta lett a leve. Eleinte finom savanykás íze volt de most sósnak érzem. Lehet tenni még vizet hozzá?
nov. 10. 18:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem szokás vizet önteni rá.

Felhasználás előtt ki kell mosni és akkor nem lesz sós.

nov. 10. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerettem volna a káposzta levét is felhasználni levesbe vagy csak úgy meginni ami savanykás kellene legyen, ezért gondoltam, hogy vizzel hátha lehetne még javítani rajta. Ezek szerint nem ajánlott.
nov. 10. 19:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha levesbe teszed ott úgy is teszel hozzá vizet is, gondolom nem csak káposztaléből áll a leves... és annyi levet kell a levesbe rakni, amitől még nem lesz túl sós.
nov. 10. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt ajánlom, amit 1-es. + 3 hét után talán jobb lenne már hűvösebb helyen tartani, lassítani kellene a további érést. Változni fog az íze, mert folyamatosan dolgoznak a baktériumok ezután is.
nov. 10. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok Ha többet raktál volna el, arra az esetre írtam, hogy tedd hűvösebbre. Ha csak egyszeri felhasználásra, akkor nem kell.
nov. 10. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!