Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kezdő szakácsnő vagyok. Ha...

Kezdő szakácsnő vagyok. Ha egy kicsit megég a hagyma, dinsztelésnél akkor lehet tőle keserű az étel?

Figyelt kérdés
Krumplis tésztát készítettem, de van egy érdekes kesernyés mellékíze, amitől az ember egy falat után ott is hagyja. Viszont a tészta sem olyan lett mint szokott, nagyon tapadnak egymáshoz a fodros nagy kocka részei..Most akkor inkább a tészta okozza a kesernyés ízt, vagy a hagyma miatt van?
nov. 15. 12:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
A hagyma miatt. Ha megég, keserű lesz. Ugyanez a helyzet a fokhagymával és a pirospaprikával is.
nov. 15. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A hagymát nagyon meg kell égetni ahhoz, hogy keserű legyen, gyakorlatilag kiszáradt barna "falevelekké" kell változtatni a nagy részét. A pirospaprikát viszont ha kicsit is megégeted, már keserű lesz, ehhez az is elég, ha nem veszed le a tűzhelyről, miközben elkevered az étellel. De van, hogy a pirospaprika már eleve keserű, ha a gyártás során túl gyorsan őrölték meg, ettől túlmelegszik, megég és mevkeseredik.
nov. 15. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha picit égett még attól nem lesz keserű.
nov. 16. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak egy kicsit sült túl, attól még nem lesz keserű, de ha jócskán, akkor az bizony igencsak keserű és nem szabad megenni (nem csak azért, mert nagyon keserű).


Amúgy én már tapasztaltam, hogy a búzalisztből készült főtt tésztának van egy furcsa mellékíze!!! Lehet, hogy te is azt érezted!


Milyen száraz tészta volt ez?

nov. 16. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Gyermelyi volt, fodros nagy kocka.
nov. 16. 23:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
#5. Oké. Tojásos vagy tojás nélküli?
nov. 16. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Tojásos volt.
nov. 16. 23:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#7. Értem. Próbáltam mindkettőt, tojásost és nélkülit is. A Gyermelyi tészták elég jók szoktak lenni.

Akkor valószínűleg mégis a hagyma lehetett megégve. (Illetve, ha használtál őrölt paprikát, arra is oda kell figyelni.)

Nincs a közeledben valaki, aki meg tud tanítani az alapokra? Pl anyukád, nagymamád vagy vki, aki tud főzni?

nov. 16. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Anyósommal beszéltem, meg is kóstoltattam vele,és a párommal is. Egyikük sem érzett keserű ízt. lehet,hogy az én szám íze nem volt épp a toppon,mert nagyon sótlan is lett az étel. Viszont azért lett ragacsos a tészta, anyósom szerint,mert túlfőztem. Majd holnap megkérdezem nagymamámat is, hogy valóban a túlfőzés volt-e a gond. Csináltam már tésztát, főztem nem is egyet,és soha nem volt ilyen b aj vele.Nem tudom, tegnap mi volt velem. Továbbá anyós azt mondta,hogy túl "levesre csinálhattam" a krumplis tésztához a rávalót és az áztathatta el a tésztát még.
nov. 17. 00:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#9. Néha nem sikerül, nem baj az, belejössz.

A tészta tényleg akkor tud ragacsos lenni, ha túl van főzve, vagy ha nincs jól leszűrve.

Nem tudom, hogy melyik módszerrel készítetted a kaját, együtt főzted a krumplit és a tésztát vagy külön? Mindkét módszerrel lehet.

Ha külön főzted, akkor a krumpliról is teljesen le kell önteni a vizet.

De ha a párod megette, akkor hátha nem is volt olyan rossz.


F. Nagy Angélának van pár jó könyve kezdőknek, talán Fiatalok főzőiskolája és Horváth Ilona szakácskönyvében is vannak jó tippek. (Utóbbinak nagy részét amúgy F. Nagy Angéla írta.)

Konyvtárból kölcsönözd ki és ha tetszik, meg is lehet venni.

nov. 17. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!