Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudok apro szemū rizst...

Hogyan tudok apro szemū rizst fõzės után leszūrni, ha a szūrõn átmegy? Ės lehūteni, hogy enni is tudjam?

Figyelt kérdés
nov. 15. 22:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Vegyél nagyon apró szemű szűrőt, azon nem megy át. Ha kirakod a tányérra, akkor hamar lehűl.
nov. 15. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Másik szűrővel, amelyen apróbbak a lukak.

Vagy annyi vízben főzöd föl amennyit a rizs a pihentetés során felszív, és akkor nem kell szűrni.

nov. 15. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
A riszt nem szokás szűrni, úgy kell főzni, hogy ne kelljen.
nov. 15. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Mennyi vizet tud felszivni, hogy ne kelljen szūrni?
nov. 15. 23:20
 5/13 anonim ***** válasza:
36%
2 3x mennyiség, főzés közben pótolhatod
nov. 15. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
1 bögre rizs 2 bögre víz
nov. 16. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
46%
rizst soha nem szürünk le . rizs sok fizet feltud szivni . anyit mindenkép mint 6 vålaszolo írt.
nov. 16. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Csináld klasszikusan pici olajon lepírítod és dupla vízzel öntsd fel.Forrás után takarékon főzd fedő alatt amíg egy kis víz marad rajta akkor zárd el.Ha mégis főzöd akkor finom szűrőt vegyél azon nem megy át.
nov. 16. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
72%

Mindig megdöbbentm hogy hányan nem tudnak rizst főzni. Meg ezek szerint még otthon sem látták, hogy hogyan kéne.


Egy rész rizs két rész víz minden pirítgatós bohóckodás nélkül teljesen jól szokott működni átlagos rizsfajtákkal. Simán hideg vízben felteszed, mikor felforr, onnantól 8-10 percig csesztetés nélkül, alacsony hőfokon főzöd, aztán lehúzod és még 5 percig nem piszkálod, hogy tudjon gőzölődni. Ha le kell szűrni a végén a vizet, akkor kuka és újra, az emberi fogyasztásra nem alkalmas.

nov. 16. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
87%

Rizst sosem kell szürni. Egy bögre rizst tegyél a lábosba. Önts rá 2 öbgre vizet. Sózs meg. Forrald fel majd ha forr, vedd takarék lángra és fedd le. Vigyáz hogy ne fusson ki (én a fedőt picit elcsúsztatva szoktam a lábasra tenni hogy biztosan ne fusson ki a víz). Kb 15 perc alatt a rizs felszívja az összes vizet és kész is. Eheted.


A bögre lehet bármi, akár egy kisebb pohár is ha nem szeretnél olyan sok rizst. Egy pohár rizs, 2 pohár víz. Lehet bármi. Az a lényeg hogy űrtartalomra kétszer annyi víz kell.


Itt van kicsit részletesen leírva


[link]

nov. 16. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!