Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudok apro szemū rizst...

Hogyan tudok apro szemū rizst fõzės után leszūrni, ha a szūrõn átmegy? Ės lehūteni, hogy enni is tudjam?

Figyelt kérdés
2023. nov. 15. 22:55
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Tésztát szokás szűrni.

A rizst nem hallottam még. Én is úgy szoktam, hogy 1 bögre rizs 2 bögre víz. Közben teszek bele delikátot meg egy kis borsot én fűszeresen szeretem. Meg kavarom aztán le fedem majd amikor lyukacsossá válik ami azt jelenti, hogy felszívta a vizet elzárom és teszek rá egy konyhakendőt és pihentetem 10 percig.

2023. nov. 16. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
De lehet egyébként rizs is úgy főzni, mint a tésztát, hogy sokkal-sokkal több vízbe teszed fel főni, úgy forralod mint a tésztát és a végén leszűröd. Más jellegű lesz a végeredmény, kevésbé ragacsos, de sokan így készítik, egyszerűbb, nem kell nézegetni van-e még alatta víz stb. Én nem, de én már 30 éve főzök rizst, szóval meg van a rutin. :)
2023. nov. 16. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim válasza:
Nem szoktam nézegetni, hogy van-e víz alatta egy adott mennyiségű rizst fel teszel és dupla annyi vizet teszel hozzá ahhoz nem kell több. Puha lesz és meg is lesz főve is igen ebben az esetben akár pálcikával is ehető :)
dec. 14. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!