Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kenünk a kenyérre...

Miért kenünk a kenyérre vajat/margarint?

Figyelt kérdés

Lehet kissé furin hangzik a kérdés, de jó ideje filózom már ezen (diétáztam egy ideje) A diéta előtt mindig tettem szendvicsbe vajat/margarint, értelemszerűen a diéta alatt nem a felesleges kcalok elkerülése végett. Most így a fogyi után sem használom őket, egyszerűen nem látom értelmét :D Még csak nem is finomak. Ha valamit szendvicsre kenek, az inkább egy saját magam által készített szendvicskrém (túró +natúr joghurt stb) vagy kockasajt, de nem ráma, flora vagy egyebek... :D

szal a kérdés: miért kennek az emberek a kenyérre vajat/margarint? Nektek finomabb úgy? Vagy csak megszokás?


2010. nov. 1. 20:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
En azert kenem ra szemely szerint, mert nekem tul szaraz nelkule:)
2010. nov. 1. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:

Én személy szerint a teavajat részesítem előnybe. Imádom az ízét. :-)

Amúgy nem tudom, h miért kenjük, talán megszokásból. Kitalálta valamelyik gyártó. Jól mutat a szendvicseken, krémes, könnyebben csúszik tőle a kenyér (főleg, ha nem friss).

2010. nov. 2. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:

énis imádom a teavajat:-)

Régen mikor lusta voltam sose kentem vajat a kenyérre mindig csak felkaptam pár szalámit meg egy kenyeret és azt ettem:D de szerintem finomabb vajjal, kevésbé száraz.

2010. nov. 2. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:

de ti, utolsó 2, választ, azt nem adtatok, hogy miért kenünk a kenyérre...


Bocs, de kb önigazolást vártál, hogy jajh milyen jó, te már nem használsz vajat, ami szerinted rossz. És aztán megsértődsz,mert valaki közli veled, hogy a gyümölcsjoghurt és a kockasajt egy szemét-tényleg az!-és ez felülbírálja a te egészségesnek hitt életviteledet.

Inkább rányalsz egy ocsmany ömlesztett sajtot, mint egy tiszta nyaláb vajat? Hát azért olvass utána drága:)

Jah és ezért kenek én is vajat a kenyeremre...inkább, mint az ipari hulladékot.

2010. nov. 3. 01:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Sztem azért mert ott tartsa a felvágottat, vagy a paprikát ,paradicsomot :)Most gondolj bele,hogy a gyerekeknek a suliba elrakott tízórai hogy potyogna ha nem tartaná össze,nem?

Amúgy aki meg undokoskodva ír és nem is odaillő választ az nem tudom minek veszi rá a fáradtságot...nem azt kérdezte,hogy mitől nem fog elhízni,hanem azt ,hogy miért kenjünk meg a kenyeret vajjal,margarinnal stb.

üdv

2010. nov. 3. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:
Utolsó:köszi szépen, a te válaszod végre hasznos volt :) felpontoztalak.
2010. nov. 4. 15:51
 17/21 anonim válasza:

Sziasztok! Igazám nem akarok beleszólni, de sok olyan tévhit van az emberek fejében a margarinról,

amik ma már egyáltalán nem igazak. Ilyen például az, hogy egészségtelen, műanyag. Mivel növényi olajokból készül, ezért eleve nem lehet egészségtelen, az pedig hogy műanyag...ez egy buta kijelentés.. a természetnek van még pár olyan csodája, amiket csak egy apróbb különbség választ el egymástól és mégis teljesen más dologról beszélünk.Ma már az sem feltétlenül igaz, hogy a margarin hidrogénezett növényi olajokbók készül. Egyébként a minőségi margarinok már a WHO által is megengedett arány alatt tartalmaznak transzzsírokat, tehát ez sem igaz. A vajnak tényleg finomabb íze van, viszont a szakemberek szerint, a margarin élettanilag sokkal egészségesebb!!!

2010. nov. 15. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim válasza:

egyetértek veled, én is a saját magam által készített szendvicskrémeket részesítem előnyben, bár én sokszor alapként margarint használok

szerintem nagyon finomak tudnak lenni

ha kíváncsi vagy, próbáld ki (nekünk nagyon ízlett, bár én a libamáj helyett sima kenőmájast vagy májkrémet is szoktam használni, azzal is fincsi:)


libamájas ínyenckrém


Hozzávalók:

250 g Rama margarin

250 g libamáj

2-3 gerezd fokhagyma

Fél csokor snidling

Fűszerkeverék:

Fél kávéskanál só, 1 kávéskanál édes pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 csipet Delikát, 1 csipet feketebors és fehérbors, 1 csipet fokhagyma granulátum


Szeleteld ujjnyi vastagságúra a májat szórd be a fűszerkeverékkel, majd saját zsírjában sütjük ki. A májat a fűszerekkel beszór-

juk, villával összetörjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott

snidlinget és a zúzott fokhagymát. Végül a pépes májat a kisült

zsírjával és a margarinnal összekeverjük és fokhagymás pirítósra

kenve fogyaszthatjuk.

2011. szept. 20. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim válasza:

sziasztok, nem szeretnék a vaj és a margarin vitájába belefolyni, régen talán a hidrogénezett margarin tényleg káros volt, de egyre több helyen lehet azt olvasni, hogy a margarint ma már nem hidrogénezik...

a vaj állati eredetű, a margarin növényi ... nem állok egyik oldalon sem, de szerintem fontos hogy befogadjuk az új infókat és ne ragadjunk le a régieknél

Mindenkinek szép napot!!!:)))

2011. okt. 7. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
hát, mert baromi száraz nélküle. legalábbis, az itteni, angliai kenyérfélék nagyon. eleve a toastkenyeret használják leginkább, az meg vaj nélkül iszonyat száraz. de a fehér kenyerük is.
2011. nov. 8. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!