Meddig ázhat a hús?
Rántott húst szeretnék készíteni, fokhagymás tejben áztatva. Viszont úgy alakult, hogy reggel nem lesz időm klopfolni-áztatni a húst, ahogy terveztem.
Ha megcsinálom most, és holnapig 24 órát áll a tejben, az nagyon sok neki?





A fokhagymás tejben áztaztásnak semmi értelme, csak könnyebben romlik a hús.
Garantáltan nem áztatnám 24 órát.















Sertéshúst nem szoktak áztatni.jobb ha vékonyan bekened fokhagymával.
Joghurt ami puhit csak könnyen ledobja a panirt mert vizes.





Sohasem áztattam tejben húst, mégsem száradt ki egyszer sem.
Ez egy népi hülyeség, hogy bszd bele tejbe, mert puhább lesz. Puhább biztosan nem lesz, de hogyha van egy laktóz- vagy kazeinérzékeny, aki eszik belőle gyanútlanul, az a lelkét kifossa majd utána.
Nyilván, ha laktózosak lennénk, fel sem merült volna, hogy tejben áztassak bármit...
Egyébként a tejben áztatás sokkal inkább ízre van hatással, mintsem puhaságra. Az a hústól függ. :)
Mindenesetre tárgytalan a kérdés, meghagytam mára a válaszok alapján. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!