Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » FÜSTÖLT KOLBÁSZ! Ki hibázott?

FÜSTÖLT KOLBÁSZ! Ki hibázott?

Figyelt kérdés
Vettünk kolbászhúst és mikor a füstölésből hazakerült már olyan volt mint a biciklibelső. Kívül száraz kemény belül üreges ,a bőrt se lehet leszedni.Szerintetek a hússal volt baj vagy a füstöléssel?
2011. jan. 8. 10:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha belül üreges,akkor lazán töltötték be a bélbe,nem elég szorosan. Nem a hús vagy a füstölés a hibás.
2011. jan. 8. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
De olyan csinálta aki 30 éve csinál ilyet és azt a sült kolbászon is lehetett volna látni szerintem,meg talán lenne kivétel de mind ilyen. Na nem tudom félő,hogy megromlik 70kg kolbi.
2011. jan. 8. 10:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Legokosabb,ha lefagyasztod. Így valószínűleg tényleg megromlik.
2011. jan. 8. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit. A frissen sült kolbászon nem lehetett volna látni. A füstöléskor valamennyire összeszárad a kolbász,de nem marad belül üreges,ha rendesen van megtöltve. Lehet,hogy 30 éve csinál kolbászt az illető,de ezt elszúrta.
2011. jan. 8. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul volt töltve. Gyanús hogy a 30 éve kolbászt töltő mester máshol is hibázott.

Üreges? Én nem biztos hogy megenném. Botulotoxinról hallottál már?

[link]

2011. jan. 8. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
félő, hogy ételmérgezést okoz. Esetleg, ha most még jó, akkor tényleg gyorsan le kell fagyasztani. Szerintem nem volt elég zsíros a hús, azért lett ilyen. Onnan gondolom, hogy ha sovány, akkor nem jön le a bőr.
2011. jan. 8. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos "megsütötte", lángolta, füstölés helyett, hirtelen hőt kapott, a külseje hipp-hopp leadta a vizet, és mivel megszáradt a bél, és az alatta lévő húsrész is, a többi víz bent rekedt. Fagyasztó, mert igen hamar savanyodni, romlani, penészedni fog.

Húsipari technológus vagyok, próbáltam egyszerűbb szavakkal leírni...

2011. jan. 8. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Utolsónál a pont.

Én nem vagyok szakmabeli, de hetente 100 kilót, meg többet készítek eladásra. Ha "csak" lazára, levegősre van töltve,

attól a külseje nem kérges. Itt bizony a füstölő hibázott nagyot.

Egyébként a bél könnyen leszedhető, ha fogyasztás előtt öt perccel langyos vízzel leöblíted a kolbászt.

Azonnal fagyasztóba, menteni a menthetőt. Ételbe, feltétnek, tojással, sütve, főzve elfogyogat. Bár 70 kiló...

2011. jan. 9. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:

Az egyik ismerősöm is így járt náluk is pont ez történt, de ott csak néhány kg. vettek és a végén inkább nem ették meg.

Legjobb az ilyet házilag megcsinálni, már ha tényleg házit szeretnél és akkor legalább tudod mit tettek bele. [link]

2013. febr. 20. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
0%

1.nem volt a hús teljesen friss.

2.biztos a füstölésbe hiba csúszott /egy éjszakánál többet szikkadt,nem került egyből a füstre nem volt folyamatos a füst és hideg,hőmérséklet meleg volt.

3.nyers darált hús legnagyobb ellensége a meleg mint tudjuk a sok só javít, de ....

2014. jan. 12. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!