Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi ideig kell a füstölt...

Mennyi ideig kell a füstölt sonkát főzni? Tényleg csak fél órát és utána a levében hagyni kihűlni?

Figyelt kérdés

Mindegy hogy füstölt comb, lapocka vagy csülök?


Köszi


2011. ápr. 21. 20:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Addig kell főzni, míg megpuhul, de minimum 1,5 óra, villát beleszúrod, ha nem elég puha, főzöd még.
2011. ápr. 21. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Fél óra alatt még a bolti sem fől meg. Azért kell a levében hagyni kihülni,mert nem szárad meg a külseje így.
2011. ápr. 21. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Mérd meg hány kg. Annyi órán keresztül főzd. Ha 0,5 kg, akkor fél óra, ha 3 kg, akkor 3 óra. Ezt én is csak hallottam, lehet, hogy hülyeség, de mindig így csináljuk és a levében hagyom kihűlni.
2011. ápr. 21. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Igen, ahány kiló, annyi óráig kell főzni és a levében hagyni hűlni.
2011. ápr. 21. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Igen kb 2 óra simán megvan.
2011. ápr. 22. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Hát én most főzők combsonkából, 1,2 kiló volt és már 2 és fél órája fől, most puhul.
2011. ápr. 22. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
1 dkg=1 perc.Mérd meg,vagy ha rajta van a súlya úgy könnyebb.Én mindig így főzőm és saját levében hagyom kihűlni,mert így jó szaftos marad.A főzővízbe fokhagyma gerezdeket és szemes borsot is szoktam tenni.A főzőléből isteni bablevest tudsz utána főzni.
2011. ápr. 22. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Ja azt nem írtam,hogy mindegy milyen füstölt hús.Mindegyikre ez vonatkozik.
2011. ápr. 22. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Most fő. Babérlevél, fokhagyma, hagyma negyedbe vágva és babérlevél lében ázott éjszaka. Most fő már 50 perce. Kíváncsi vagyok milyen lesz. A múlt hetinek az lehetett a baja, hogy kivettem és úgy hűlt ki.
2011. ápr. 23. 09:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Az is lehet, de sokan írják, hogy az első levét leöntik, és utána újra felrakják főni. Ha forró húsra hideg vizet engedsz, az soha nem fog megpuhulni rendesen!
2011. ápr. 23. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!