Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sertéscomb és a pulykahús...

A sertéscomb és a pulykahús kb. azonos idő alatt fő meg? Gulyáslevest csinálok és szeretném egyszerre főzni őket.

Figyelt kérdés
Még annyit kérdeznék, hogy előző este jó ha megcsinálom a pörköltalapot, de csak másnap folytatom a zöldségekkel és fejezem be?
2011. márc. 2. 18:40
1 2
 11/17 doboszoli ***** válasza:
16%

Véleményem:(nem biztos, hogy ez az igaz)

A gulyás alapból marhahúsból készül, lévén a gulyás "szakmunkás" a marhák őrzője. Még a sertéshús,persze nem a száraz comb, csak-csak, de pulykamellből... Nekem olyan, mint a halászlé lófejből.

Dehát kinek-kinek..

2011. márc. 3. 05:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
73%

gyerekek! azért már ne szemetezzük le más elgondolását.

mindenki abból és azt főz, ami van otthon.a fő kérdés a fővési idő volt...

az igaz, hogy mást gulyást főzni,de az is, hogy lehet "gulyásosan" elkészíteni egy levest.

2011. márc. 3. 05:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
D: Doboszoli - egy nagyon nagy tudású - szakmabeli, és ezért alapból ragaszkodik az ősi hagyományokhoz.De ahogy én itt megismertem: egyrészt nagyon jó a humora, másrészt nem hiszem, hogy bárkit szándékosan meg akarna sérteni. (Azért is írta oda, hogy "kinek-kinek".
2011. márc. 3. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

a tegnapi 22:18-nak írta, "ne együnk már szemetet",erre reflektáltam, hogy ne sértegesse senki a kérdezőt.

Doboszoli szakértelmét senki sem vonja kétségbe:)

2011. márc. 3. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
* a tegnapi 22:18-as válaszoló írta.....
2011. márc. 3. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 doboszoli ***** válasza:

Drágáim!

Senkivel nem akarok veszekedni, ez alaphelyzet.

Megírom a véleményem a dolgokról,-alkalmanként hangsúlyozva, hogy ez az ÉN véleményem, nem a tuti- ez tény.

Az ízlés nem vitatéma, ez alaptézis.

Magamról: 50 évet értem meg, imádok főzni. Alapszakmám agrár

irányultságú. Dolgoztam benne 15 évet. Abban is, meg a főzésben is, igyekeztem/igyekszem a maximumot hozni, nem tudok "kutyaütő" módon főzni.

Ha valami étel -szerintem- nem tökéletes, akkor rossz. Ha én főztem, akkor is. Kiöntöm, nem magyarázom.

Ha valakit meg tudok tanítani valamire, (3 cimborámat tanítottam meg pl. a disznóvágásra, szúrástól a töltésig), örömmel tölt el.

Szívesen tanulok bárkitől.

Ilyen vagyok, elfogadtok??

2011. márc. 3. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszi, de a kérdés nem az volt milyen az eredeti gulyás. Az én gulyáslevesem soha nem fő marhából, mert utálom!! Most csináltam először kétfajta húsból. Szóval nagytudású Doboszoli, jobb lett volna, ha te is kérdésemre válaszolsz inkább, persze még mindig nosrmálisabb választ írtál, mint a fújogó, aki leszemetezte az ételt.

És képzeljétek, isteni lett a levesem, azt hittem tényleg túl száraz lesz bele a pulykmell, de nem! Másrészt pedig sosem szoktam ragaszkodni az eredeti receptekhez, mindig a magam ízlésére és a család igényeire formálom őket. És szívesebben adok másfél éves fiamnak is egy könnyebb levest, amiben vajpuha a hús, az anyósom marhagulyásában sosem ilyen állagú a hús, de lehet hogy csak nem főzi meg eléggé.

2011. márc. 3. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!