Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Citromsav helyett citrom?

Citromsav helyett citrom?

Figyelt kérdés

Szörpök, lekvárok és hasonlókhoz tesznek sokszor citromsavat (magam is használtam már nem egyszer).

De ha csak kis mennyiség citromsavat írnak egy recepthez, azt jó dolog igazi citrom levével helyettesíteni?


Mi a lényege (a hatása) a citromsavnak, miért hozzávaló sok receptben véleményetek szerint?


Okos magyarázatokra volnék kíváncsi, köszi!


2011. ápr. 4. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:
a citromsav töményen tartósítószer is egyben.
2011. ápr. 4. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
ezért nem helyettesíthető
2011. ápr. 5. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Oké, de ha NEM tartósítani szeretnék, mert mondjuk hamar felhasználom....


Inkább a készített dolog színe a lényeg. Ilyen esetben mindegy, hogy citrom vagy citromsav?

2011. ápr. 5. 11:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Finomabb a friss citromlé!Főleg,ha van otthon.
2011. ápr. 21. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
2011. máj. 10. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!