Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szalakáli helyett sütőpor...

Szalakáli helyett sütőpor vagy szódabikarbóna?

Figyelt kérdés
Külföldön élek és itt szerintem nincs szalakáli. Meg még Mo-on se láttam.
2011. ápr. 25. 15:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Angolul: Cream of tartare


Ha nem talalsz, sutopor is megteszi. ugyanannyit hasznalj, mint a szalakalinak van megadva.

2011. ápr. 25. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. ápr. 25. 15:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy használhatsz sütöport is, de a szalalkálival nem magas, csak laza lesz a tészta, sütöporral meg feljön magasra, ihy kicsit más a kinézete és az állaga is.


Egyébként majdnem mindenhol lehet külföldön is kapni, németül Pottasche a neve. Sok országban gyógyszertárakban (is) lehet kapni.

2011. ápr. 25. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazából ehhez a sütihez kéne :)

[link]

2011. ápr. 25. 17:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

huhúú ezt a sütit imádom:)

Külföldön??hol?

Ja egyébként a szalakáli a tészta lazítására van...

Kicsit tovább gyúrod egy nagyon pici sütőport teszek bele és jó lesz...

2011. ápr. 25. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Énis nagyon :))

Angliában :DD

Rendben, remélem sikerülni fog :)

2011. ápr. 25. 18:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!