Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet cukorbetegek...

Hogyan lehet cukorbetegek részére eperdzsemet, málnadzsemet vagy befőtteket (megy, cseresznye) eltenni úgy, hogy biztosan ne romoljon meg? Olyantól várok választ, aki már tényleg kipróbálta.

Figyelt kérdés
2011. jún. 5. 08:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Cukor helyett édesítőszer és tartósítószer.
2011. jún. 5. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Gyógyszertárban lehet olyan cukrot venni, ami direkt cukorbetegeknek van kitalálva... Mondjuk nagyon- nagyon drága...
2011. jún. 5. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Jaja az a kilós kiszerelésű. Nem igazán drága ha azt vesszük, hogy sokkal kevesebb kell belőle mint a normál cukorból.

Mi a Tescoba szoktuk venni a tescós édesítő cukrot (olyan mint a Canderell csak olcsóbb) és tökéletesen megfelel a célnak. 400-500 ft között mozog az ára, de sokkal kevesebbet használunk belőle. (anyukám cukorbeteg)

2011. jún. 5. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.Minden féle édesítőt ismerek. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy elkészíteni ugyan úgy kell, mint a cukorral? És az édesítőből mennyi kell? Biztos nem annyi, mint a cukorból. Egy konkrét recept leírásának örülnék.
2011. jún. 6. 06:07
 5/5 anonim ***** válasza:

2 éve csináltam málnalekvárt folyékony édesítőszerrel. Konkrét receptet nem tudok írni, a Dr. Oetker dzsemfix szuper 3:1-bent használtam.

Viszont, nekem nem nagyon ízlik, olyan fura mellékíze van :(

2011. jún. 9. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!