Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rengeteg eprem terem az idén,...

Rengeteg eprem terem az idén, hogy tudnám elrakni télre? Esetleg lekvárnak, szörpnek? Olyan recepteket, trükköket kérnék amit kezdő háziasszony létemre megtudok csinálni! :D

Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 12:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Elteheted a mélyhűtőbe is, bár én még nem próbáltam.

Lekvárfőzéshez próbáld ki a zselésítőket, ott leírják, hogy kell megcsinálni. Egyszerű, nekem még minden sikerült.

Általában le kell turmixolni, odaírják, hány kiló gyümölcshöz mennyi cukor kell, összeforralod, belekevered a dzsemfixet, és mehet is az üvegbe. Tartósítót vagy teszel rá, vagy nem, ha ügyesen megfordítod, úgy hagyod kicsit az üveget, aztán állítod talpra, vákuum lesz a felső részében, és nem fog megromlani.

2011. jún. 9. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a lekvárnak tedd el, az finomabb.

A lényege, hogy többször mosd át, szed le a csutkáit és lassú lángon 4-5 órát legalább főzve kész a lekvár. csak sürün kevergesd, és amikor kész tegyél bele egy mokkás kanál szalicilt. és tiszta üvegekbe tedd el.

2011. jún. 9. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
A cukrot elfelejtettem írni, bocs.
2011. jún. 9. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

Bocs, de tényleg kezdő vagyok: Mennyi vízben? Mondjuk, hogy ellepje vagy többe? Mennyi cukrot kell hozzá tenni? Ja és gondolom akkor jó ha szétfő majd az egész.


A fejre fordítós trükknél csak úgy megfordítom a forrón lezárt üvegeket? Vagy valamibe bele kell állítani (pl.: víz)?

2011. jún. 9. 12:54
 5/14 anonim ***** válasza:

www.oetker.hu

a sima eperlekvár mellett szerintem kezdőként is nyugodtan próbáld ki, hogy teszel mellé pl. másik gyümölcsöt is, tuti a siker!

citromos eperdzsem,eperlekvár fehércsokival, eperlekvár friss mentával, eper-banán dzsem...

meg persze az elmaradhatatlan eperszörpöt is próbáld ki, nagyon finom!!!!!!

2011. jún. 9. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
az oetker oldalán pontosan megtalálod az elkészítés menetét, és persze a hozzávalókat is!
2011. jún. 9. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. jún. 9. 13:00
 8/14 tetro ***** válasza:
befőző cukorral csináld. sokkal jobb lesz, és sokkal kevesebb meló
2011. jún. 9. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim válasza:
Csatlakozom az első válaszolóhoz. Dzsemfix 3:1-ben. Ez cukortakarékos, a zacskó hátulján le van írva, hogy 1 tasak dzsemfix mennyi gyümölcshöz elég, és mennyi cukrot kell beletenni. Nem kell órákig főzni, forrón üvegekbe tölteni, rá tető, fejre állítani pár percre és mehet a kamrapolcra. Még soha nem romlott meg semmi, amit így tettem el, és nem kell órákig a fazék mellett állva kavargatni.
2011. jún. 9. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha fagyasztod, akkor turmixold le, és így rakd el. (Lehet cukrozva és nélküle is.) rakd kis műanyag dobozokba, és mehet a hidegbe. Ha egészbe fagyasztod le, akkor számíts arra, hogy kiolvadás után löttyedt lesz, nem olyan állagú, mint frissen.
2011. jún. 9. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!