Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fedővel vagy fedő nélkül...

Fedővel vagy fedő nélkül főztök tésztát rizst vagy krumplit?

Figyelt kérdés
2011. jún. 17. 15:52
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Mert amikor fedővel felfőzöm és leveszem kicsire akkor kb egy hét kell neki mire tényleg kicsin fog főni és addig ha fedő van rajta állandóan kifut :( olyan idegesítő
2011. jún. 17. 15:56
 2/13 anonim ***** válasza:
Én mindegyiket fedő nélkül főzöm.
2011. jún. 17. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
rizst fedővel, a tésztát, krumplit fedő nélkül
2011. jún. 17. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Bocsi, a rizst én is fedővel főzöm, jobban mondva párolom. Sosem fut ki. A többit viszont fedő nélkül.
2011. jún. 17. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Javítok. Első voltam. Kicsit szétszórt vagyok ma. :)
2011. jún. 17. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Tésztát úgy a legjobb főzni,hogy a lobogva forró sós vízbe beleteszed. Megkevered,és leveszed a tűzről. Ráteszed a fedőt,néha újra megkevered. Kb negyedóra alatt megfő teljesen a tészta.
2011. jún. 17. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

rizst fedővel, de félrehúzom amikor elfőtte a levét, és betakarom konyharuhával.

a tésztát én is fedő nélkül, de , ahogy már más is írta, az első forrás után félrehúzom, lefedem, párszor megkeverem. tényleg nem több 15 percnél.

a krumplit fedővel, de egy kis rést hagyok, hogy a gőz kimehessen.

azért néha nekem is kifut, pláne, ha közben netezek :))

2011. jún. 17. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Tehát lobogó vízbe beleteszem és akkor mennyi időt várjak? Vagy nem kell csak beleöntenem és máris vehetem le a tűzhelyről?


Ez tetszik! Ki fogom próbálni :)

2011. jún. 17. 17:04
 9/13 anonim ***** válasza:
nem egészen így:) a tészta lehűti a vizet, tehát meg kell várni míg újra felforr. akkor kb öt percig főzni, és utána félrehúzni lefedve. közben újra atkeverni párszor, és okvetlen megkóstolni, nehogy elázzon. ha megfelel akkor leöblíteni, leszűrni, majd forró zsiradékra szedni, jól átkeverni.
2011. jún. 17. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

Teljesen új dolgok ezek nekem :)


Akkor fedő nélkül kb 5 percig főzöm nagy lángon a tésztát. Bár nekem már olyan 1 perc után elkezd lobogni.. Olyankor is kell várnom még egy kicsit?

Utánna 15 percre leveszem a tűzheyről fedőt teszek rá majd egy kis forró olajba teszem.



Köszi a segítséget :)

2011. jún. 17. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!