Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a különbség a főzőtejszín...

Mi a különbség a főzőtejszín és a kávétejszín között?

Figyelt kérdés
2011. jún. 18. 05:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
egyik sem tejszín igazán,hiszen nincs meg a 30% zsírtaltalma. A főzőnek 20 körüli van,a kávétejszínnek csak 10.
2011. jún. 18. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

a nevükben van:

habtejszín 30 %

főzőtejszín 20 %

kávétejszín 10 % zsírtartalmú, de azért mindegyik tejszín.

kávéba pl mindegyik jó, de tejszínhabnak csak a habtejszín.

2011. jún. 18. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
35%

Amikor a friss tej megalszik,a tetejére feljön a zsírtartalom.

A legfelső,legzsírosabb réteget leszedik,ez a habtejszín. Ebből lehet habot verni. Vagy ha túlverik,vaj lesz belőle.

Az alatta levő réteg a tejföl. A kereskedelemben főzőtejszínként árulják. Ebből már nem lehet habot verni.Ételekbe ezt ajánlják,mert nem áll össze a forró ételben.

A bolti tejföl a legalja,és valamivel kezelik,ezért nem olvad el a meleg ételekben.

2011. jún. 18. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
kedves utolsó, ha nem értesz valamihez,csak gondolod , hogy így van, akkor ne írj inkább badarságokat.
2011. jún. 18. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

jaj kedves előző,nagyon nagy hülyeséget írsz.

a tejszínt nem aludt,hanem fris tejről nyerik.

A tejföl valóban a megaludt tejszín.

2011. jún. 18. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
*nem előző, hanem az előtti
2011. jún. 18. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem írtam hülyeséget. A nagyanyáméknak vannak teheneik,és a tejszínt így szedik le róla. A tejföl pedig nem a megaludt tejszín. Egyetlen gazda sem hagyja a tejszínt a tejen megaludni,hogy tejföl legyen. A tejszín sokkal drágább,mint a tejföl.
2011. jún. 18. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Végül is azért érdekelt volna igazából a dolog, hogy a főzőtejszín tehető-e kávéba..

2011. jún. 19. 09:57
 9/10 anonim ***** válasza:

akkor megerősítem a korábbi válaszomat, a főzőtejszín is mehet a kávéba,mivel nem savanyított termék.

remélem azóta használtad is, és finom is lett.

annyt azért még hadd tanácsoljak, ha hűtőből ne tedd a forró kávéba, mert öszecsomósodhat.az uht főzőtejszín felbontatlanul szobahőn is jó, de utána hűtőben kell tárolni.ha nagyon hideg, előbb egy kis pohárban meleg kávéval keverd ki, és úgy tedd a forró kávéhoz.

ezért jók a kapszulák, mert hűteni nem kell, azonnal mehet a kávéba.

2011. jún. 19. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
itt Franciaorszàgban a fözötejszint hasznàljàk a fözéshez, én a 30%-bol szoktam fözni. a fogyokuràzok a 15%-ossal föznek. kàvéba mindegyik jo.
2011. jún. 19. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!