Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Borkősav és a borkénpor...

Borkősav és a borkénpor között mi a különbség? Mire jó egyik, ill. másik?

Figyelt kérdés
Károsak-e az egészségre?
2011. szept. 2. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A borkősav szerves sav ízesítésre használják pld amikor túl édes a málna tesznek bele hogy a szörp pikánsabb ízű legyen. A borkénpor tartósítószer amiből savas közegben kéndioxid szabadul fel és megöli a baktériumokat gombákat.Pld a készre erjedt bor tartósítására használják.
2011. szept. 2. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Borkősav=citrompótló.
2011. szept. 3. 01:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor mi a különbség a borkősav és a citromsav között?

A szörpbe valóban citromsavat ír a recept savanyítás céljából. A savanyúság receptem viszont borkősavat, és azt szeretném tudni, mi a szerepe?

2011. szept. 5. 04:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Borkősav: [link] C4H6O6

Citromsav: [link] C6H8O7

2011. szept. 5. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Szalicil tiltó listás. Illetve pl a " magboltba " láttam.

A borkősav, borkénport savanyúba teszik. Van még a natrium benzoát is. Na meg í citromsav is lesz említve.

Akkor melyeket használjam a savanyúsághoz? 20 literes edénybe, és vegyesen.

2017. okt. 7. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!