Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ami eddig nem romlott meg...

Ami eddig nem romlott meg -befőtt- még megromolhat ezután?

Figyelt kérdés
Pár hete tettem el cseresznye befőttet, már 5 üveggel ki kellett dobnom az első napokban. (Nem tettem bele semmilyen tartósító szert, csak kifőztem az üvegeket és a kupakokat.) azóta figyelgetem, eddig nem vettem észre a többi üvegen változást. Szerintetek a többi túléli? :)
2011. jún. 27. 23:48
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
a savanyúságot hogyan teszed el?
2011. jún. 28. 21:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Az üveg akkor pukkan el, ha hirtelen más hőmérsékletű anyagot teszel bele. Viszont befőttet az általad írt módon nem célszerű csinálni, hanem egyből bele és lezárni.

Az a trükk, hogy forró üvegbe kell önteni, az nem pukkan el. Magas falú tepsibe rakod őket, és alájuk öntesz vizet. Így felteszed a tűzhelyre. Ha ott nincs hely, a sütőben is melegítheted. És ezekbe a forró üvegekbe zutty bele a befőtt. És azonnal zárni és vinni a dunsztba. Gyorsan kell csinálni, jó ha van ott valaki, aki tudja vinni dunsztolni, miközben te öntöd.

2011. jún. 28. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!