Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy főzzem a tésztát, h ne...

Hogy főzzem a tésztát, h ne ragadjon össze?

Figyelt kérdés
PLS írjatok :D éhes a családom :P
2011. júl. 2. 14:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Először is jó minőségű tészta, aztán főzéskor a vízbe olaj, só, leszűrés után a lecsepegtetett tésztára szintén egy kis olaj,majd jól összekeverni. Ennyi.
2011. júl. 2. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az olaj tényleg jó ötlet, én is úgy szoktam, amikor a vizet odateszem főni, teszek bele sót, meg pici olajat :)
2011. júl. 2. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
köszi:P de attól is függ, h mennyi ideig főzöm???
2011. júl. 2. 14:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad túlfőzni, különben ragacsos trutyi lesz az egész. 8-10 perc elég szokott lenni mindenféle tésztának. Utána lecsepegtetni (lemosni tilos!!), és pici olívaolajjal meglocsolni. (1 ek kb), Összekeverni.
2011. júl. 2. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
köszi szépenn :D
2011. júl. 2. 14:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam főzés közben tésztát kostólni. így tuti, hogy jó lesz. Vegyél ki villával egyet egyet, egy kis hideg víz, kostolás, és kiderül, jó vagy sem.
2011. júl. 2. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 dellfil ***** válasza:
100%

Remélem lobogva forrásban levő sós vízbe teszed a száraztésztát? :)


dellfil

2011. júl. 2. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha bírjátok, akkor be kell kenni zsiradékkal. Mondjuk nekem gyenge a gyomrom, és hányingerem lesz az olajos tésztától. Inkább ragadjon össze, de bírjam megenni. Egyébként az is megoldás, hogy hagyod összeragadni. Csináltam már ilyet, tésztával és rizzsel is, hogy kiraktam azonnal kis tálkákba. Pár perc alatt összeragadt, aztán mindenkinek kifordítottam a tányérjára. Így kis félgömbök lesznek, tök jól néz ki :)
2011. júl. 2. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

Én nem forrásban lévő vízbe teszem főni, hanem egyből beleteszem a hideg vízbe és úgy. Azért így csinálom, mert nem akarom hogy rámfröccsköljön a forró víz, amikor beleöntöm a tésztát. :)

Tenni szoktam bele kis olajat és sót és így fő meg. Aztán a leszűrés után is teszek bele kis olajat is sót. Ha jó minőségű tésztából csinálom (pl.: Gyermely), akkor nem ragad össze. Arra is vigyázni kell, hogy ne főjjön szét, így én közben mindig kiveszek egyet és kóstolgatni szoktam, hogy mikor jó.


27/N

2011. júl. 2. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
A só és az olaj stimmel a forrásban lévő vízben, de utána miért nem szabad lemosni a tésztát?-én egy kicsit mindig le szoktam.
2011. júl. 2. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!