Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készítsem el a tésztát,...

Hogy készítsem el a tésztát, hogy főzés után ne ragadjon össze? Pedig teszek rá olajat.

Figyelt kérdés
2011. okt. 7. 12:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
tapasztalatom szerint, ha a tészta rosszminőségű, akkor csinálhatsz vele akármit, az bizony ragadni fog. Ha túlfőzöd is.
2011. okt. 7. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Gyermelyivel is így járok... :(
2011. okt. 7. 12:11
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Túlfőzöd szerintem. Én akkor szoktam elzárni, amikor már 90%-ban jó. Lefedve állni hagyom 5 percre, és kész is.
2011. okt. 7. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi, lehet megpróbálom ezt a trükköt én is :)
2011. okt. 7. 12:18
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

Én nem hagyom állni.

Ne tegyél a vízbe olajat, csak sót, és ha kész, azonnal szűrd le. Nem szabad leöblíteni hideg vízzel, hanem azonnal lábosba kell tenni és kevés(!) olajat tenni rá, jól megkeverni, és utána is pár percenként átkeverni, míg ki nem hül. Fedőt soha nem teszek rá, mert befülled, elázik. Csak ha már kihült. Ha tésztafőző fazekad van (olyan szűrős), akkor nem szabad a szűrőt a forró víz fölött hagyni (tésztával), mert a gőztől elázik.


Én mindig Gyermelyit veszek, soha nem volt gondom vele, kivéve az utolsó 2 alkalommal, amikor egyszerűen nem akar megfőni, pedig mindent ugyanúgy csináltam, mint régen. A belseje kemény volt, a külseje meg már kezdett elázni a túlfőzéstől. Ugyanaz a csomag volt, fele-fele főztem. Kíváncsi vagyok, hogy csak egy rossz szállítmány volt-e vagy a következő is ilyen lesz-e, mert esetleg új recept. Remélem, nem.


Amit még tapasztaltam, hogy a tojás nélküli (durum) tésztákat nehéz megfőzni. Nekem azok ragadnak. Meg a teljes kiőrlésű is.

2011. okt. 7. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

Én is úgy gondolom, hogy túlfőzöd.

Főzés közben kostolgatni szoktam, és ha jó, akkor le a tűzről, szűröm, leöblítem, rázom, és be a lábasba. Majd egy kis olak, kb 1-2 ek-nyi, attól függően, mennyit főztem. Jól átkeverem, majd még egyszer kb 5 perc múlva, és jó.

A vízbe mindig teszek sót és olajat is. De az is igaz, hogy az esetek többségében jó minőségű tésztát veszek. És lehet tojásos és durum is, akkor is így járok el.

2011. okt. 7. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Amikor leveszed a tűzről keverj bele 2dl hideg vizet utána szűrd le. Sosem ragad össze.
2011. okt. 11. 02:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
főzés után szűrd le, és folyass rá 1 percig hideg vizet. Ez fontos. Utána csöpögesd le, és tedd egy edénybe majd fedd le.Így tárold, mert ha nem teszel rá fedőt, kiszárad, és összeragad.
2011. okt. 11. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
De jó, hogy ennyien segítetek! Köszi szépen mindenkinek, kedvesek vagytok!
2011. okt. 11. 10:06
 10/14 dellamama válasza:
Elsősorban jó minőségű tésztát használj' /8 tojásos/. Ha hideg vízzel leöblíted , a /liszttől ragad/ nem fog összeragadni, csak kevés olajat tegyél rá és keverd össze. Ha mégis összeragadt mikróban kicsit melegítsd fel és utána villával lazítsd fel.
2011. okt. 11. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!