Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nyaralásra milyen ételeket...

Nyaralásra milyen ételeket érdemes előkészíteni, hogy ott minél kevesebbet kelljen főzni?

Figyelt kérdés
Mi az amit jó készen lefagyasztani? (a makarónin kívül más nem jut eszembe) És zöldségekből pl ha a hagymát felaprítom és hűtőbe teszem, az pár nap múlva még jó? Mindenféle ötlet jól jönne! :)
2011. júl. 6. 10:11
 1/5 komasa ***** válasza:
Készítesz egy fűszeres, olajos pácot, amibe szeletelt húst teszel, és az hűtőben sokáig eláll, és csak fel kell dobni a grillre, és kész. Bármilyen egyszerű körettel, zöldségekkel, salátával.
2011. júl. 6. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A hagymát is lefagyasztatod aprítva.

De kész ételeket is fagyaszthatsz szinte bármit.

Pörkölt, tészta szószok.Nagyon jó ötlet a pácolt hús.

A fasírtot is bekeverheted, formázhatod és fagyaszthatod.A rántott húst is bepanírozhatod és nyersen fagyaszthatod.

Ha a gombócot(szilvás, barackos) te csinálod, azt is lefagyaszthatod nyersen.

A félkész fagyasztott dolgoknál arra figyelj oda, hogy fagyott állapotba süsd, főzd.

Jó nyaralást! :)

2011. júl. 6. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

húsokat érdemes konyhakészre (panírozva) rizses-hósgombóc, pörkölt stb.fagyasztanod, és gondold végig, hogy mekkora hűtőtáskában tudod elhelyezni, és ott mekkora fagyasztókapacításod lesz.

zöldséget, tésztát nem érdemes fagyasztani, mert minden kb fél óra alatt megvan.

vigyél rizst, száraztésztát, paradicsomkonzervet, ha a kocsiban van hely otthonról vigyél zöldségfélét, tojást, mert üdülőhelyen

minden sokkal drágább.

2011. júl. 6. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Süss le 10 szelet tarját fokhagymával! Öntsd le a zsírjával! Fagyaszd ki! Ezt ehetitek ecetes savanyúsággal reggelire, ebédre.

Készíts hústekercseket, sajttal zöldségekkel, szalonnaszeletekkel, sonkával, aszalt szilvával( nem mind, valamelyik) tekerd alufóliába,m első nap szabadtűzön megsüthetitek.

Vagy: csirkenyársakat, s pácold be előre. A páctól jobban eláll.

Vagy: tandori csirkecombokat. De azt akár megsütve is elviheted.

Tervezd meg előre papíron a menüt. Olyat tervezz ami laktató, olyan üdülőterületi kaja, amit mások is esznek, de hamar megvan. Nyaraláskor érdemes késő reggel enni eg ybőséges svédasztalos reggelit, azzal egész nap ellesz mindenki, esetleg egy kis gyümölccsel, nyalánksággal. S ha sziesztáztok, akkor mondjuk 5-6 óra fele vacsizni, s ennyi elég,s az esti programnak is jó: együtt készítsétek! Úgy nem teher hanem szórakozás lesz. Tárcsás hús, szalonnasütés, grillezés, alufóliában sütés szabadtűzön, egy nap lecsó, ha lehet bográcsban, egy nap paprikás krumpli. Milánói makaróni kész mártásból: 15 perc.Mirelit szilvásgombóc maggi gombalevessel. Ha van lehetőség: palacsinta, paradicsomleves.


A reggeli legyen bőséges: rántotta,pirítós, paradicsom, paprika vagy kőrözött, vagy olajos hal, vagy melegszendvics + joghurtok+müzli + tea+kávé+kakaó vagy narancslé(egy reggelinél) utána mogyorókrémes kenyér megszórva kukoricapehellyel a gyerekeknek. + gyümölcs. Egy reggeli másfél óra.

Plyat egyetek, amit otthon nem.

2011. júl. 8. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! Sokat tudok hasznosítani! :)
2011. júl. 9. 22:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!