Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Le lehet fagyasztani ezeket...

Le lehet fagyasztani ezeket az ételeket: Élesztő, sajt, fetasajt, kefir stb?

Figyelt kérdés
2009. márc. 30. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Lefagyaszthatod, de felolvadáskor megváltozik az állaguk. (Az élesztőben nem vagyok biztos. Én a lefagyasztott sajtot már csak reszelt sajtnak, meleg ételekre használom, a tej, joghurt, kefirből kicsapódik a víz és zsír, nem élvezhetőek, csak főzéshez jók.
2009. márc. 30. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én csak élesztőt, meg sajtot fagyasztottam, azok jók úgy is. Szerintem a feta, meg a kefir is bírja, mert elég nagy a nedvesség tartalma. Próbálj ki egy-egy adagot, és meglátod.


Élesztőt 1 dkg-os adagokra vágtam, és egyenként alufóliába csomagoltam. Úgy engedtem ki, hogy amiben fel akartam futtatni, abban a pohárban engedtem ki, szobahőmérsékleten, és utána hozzá adtam a langyos folyadékot. Nagyon folyós lesz felengedés után, és a felfuttatáskor lehet hogy másképp viselkedik majd, mint frissen, de ha cukrot hozzáadva összekevered, és 5-10 perc után habzik kicsit, akkor ugyanúgy "működik" vele a tészta.


Sajtot meg trappistát fagyasztottam, egy nagy kereket 4 negyedre vágva, szintén alufóliába csomagolva. Kiengedni úgy szoktam, hogy papírtörlőt rakok egy műanyag dobozba, és belerakom a kibontott fagyott sajtot, és hűtőbe teszem. A papírtörlő felszívja a felesleges nedvességet, így nem penészedik be. De ha sürgősebb a dolog, szobahőmérsékleten is jó kiengedve.

2009. márc. 30. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én élesztőt mindig a fagyóban tartok,megveszek egy rudat és berakom,mikor kiveszek egy adagot tökéletesen jó,sajtot és kefírt még nem próbáltam de túrót,tejet szoktam fagyasztani.
2009. márc. 30. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Élesztőt én is fagyasztottam már, általában van bent egy két kocka a fagyóba ha kell. De én nem várom meg míg kiolvad, hanem beleteszem fagyottan a cukros tejbe. De icipicit melegebb tejbe teszem és olyan helyen van a tálka tej, ahol melegíti folyamatosan. Pl radiátor stb. Tehát úgy hogy a fagyasztott élesztő nehogy nagyon kihűtse a tejet, viszont a tej se legyen forró.

Sajtot ha lefagyasztod, nem lesz semmi baja. Mondjuk én is inkább reszelni, meleg kajákhoz használom utána már. Nem várom meg hogy teljesen kifagyjon, úgy a legkönnyebb reszelni míg picit fagyott.

Tejet is, túrót is fagyasztottam már. De azt hiszem félév ezeknél a max idő. Tovább ne legyen a fagyóba, nehogy aztán baj legyen. De ezek a dolgok a fagyasztó papírjába le szoktak lenni írva, hogy mit meddig ajánlott bent tartani.

Sok sikert!

2009. márc. 30. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!