Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért tilos megmosni a gombát?

Miért tilos megmosni a gombát?

Figyelt kérdés

Ezt most olvastam a neten. Több helyen utánanéztem, és mindenhol ezt írja, arról viszont nem esik szó miért, és mi lehet a következménye, ha mégis megmosod.

Mi eddig mindig megmostuk (anyukám is, az ő anyja is, én is megmosom), meghámoztuk, spóratartókat kikapargáltuk, , soha nem lett tőle semmi bajunk, 2-3 napig is vígan elállt a hűtőben.

Számomra ez a "hír" nagyon furcsa, ti hogy szoktátok csinálni?:)


2011. júl. 19. 17:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

nem tilos megmosni, csak fölszív rengeteg vizet


én nem mosom és nem hámozom, vizes szivaccsal vagy ruhával áttörlöm

2011. júl. 19. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Megmosom és csak a héját hámozom le.
2011. júl. 19. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Folyóvíz alatt gyorsan megmosom, nem áztatom és nem pucolom le a héját.
2011. júl. 19. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim válasza:
100%

Megpucolom, gyorsan megmosom, majd egy konyharuhával kicsit megtörölgetem


A miértet én sem tudom :P

2011. júl. 19. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

nem tilos megmosni. ha nagyon tőzeges vagy vagy más szerves anyag van rajta, a száraz törölgetés kevés.

levágni a fölös részket a tönk alján és egy gyors öblítés még elmegy.

az áztatás nem ajánlott, mert valóban sok vizet fölszív.

2011. júl. 19. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Folyó víz alatt meg szabad mosni,csak áztatni nem szabad,mert megszívja magát vízzel,és veszít az aromájából.


26/N

2011. júl. 19. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
bevallom én meg azt nem értem, mi az, hogy a spóratartókat kikapirgáljuk?
2011. júl. 19. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 ava87 ***** válasza:
100%
Tilos? Én mindig megmosom. Mondjuk nem csinálok túl gyakran gombát, szóval ezen még nem kellett dilemmáznom.
2011. júl. 19. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz:) Áztatni nem szoktuk.

A spóratartók kikaparását egy főszakács barátunk ajánlotta évekkel ezelőtt, így sokkal tovább eláll, így pl. 3.napon is meg lehet enni, nem lesz tőle semmi bajunk:) Ezért csináljuk így.

2011. júl. 19. 17:59
 10/13 doboszoli ***** válasza:
100%

Ha termesztett csiperke, laska, akkor felesleges bevizezni.

Ha erdei, akkor belefér egy öblítés, szűrőkanálban.

Ha esetleg kórokozó lapul benne, a főzéskor elpusztul.

A kalap "héját" soha nem szedem le, rengeteg ízanyagot kidobsz vele.

De hát ízlések és pofonok.

2011. júl. 19. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!