Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell fűszernövényt...

Hogyan kell fűszernövényt szárítani?

Figyelt kérdés

Csak leszedem és hagyom megszáradni?

Bazsalikom, oregánó, citromfű,menta, rozmaring.


2011. aug. 3. 13:28
 1/4 anonim válasza:

igen, csak hagyod megszáradni =)

de ne tedd be a mikróba, vagy a sütőbe, hanem napon hagyd, vagy szobában =)

2011. aug. 3. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
Ki rakod a napra és pár nap múlva ahogy látod hogy neked megfelel .... Vagy elmész és a boltba megveszed,jobban jársz szerintem :)
2011. aug. 3. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A füszereket NEM szabad napon száritani, mert elmegy a szine és az ize is csökken. Mindig árnyékban kell száritani, de szellös helyen - régen a padlás volt erre a legjobb hely, ahol lehetett szellöztetni.

A sütö meg mikró viszont tényleg nem jó ötlet.

2011. aug. 3. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Valóban padláson, vagy eresz alá kiakasztva szárították régen. Ha ilyesmi nincs, akkor az erkélyen is száríthatod, csak a tűző nap (ne sokáig) érje. A lényeg, hogy járja a levegő, tehát ne szélcsendes helyen legyen.
2011. aug. 4. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!